ΑΝΑΜΟΝΗΣ 30 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 35 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 25 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Για τη σάλτσα ντομάτας
• Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και αφήνουμε να ζεσταθούν, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε στο τηγάνι τις ντομάτες τριμμένες στο χοντρό μέρος του τρίφτη και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.
• Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.
• Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζουμε για 7 λεπτά.
• Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για το κεμπάπ
• Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, πλένουμε την πιπεριά Φλωρίνης και μαζί με το μαϊντανό τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
• Προσθέτουμε τα λαχανικά στον κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα, ώστε να είναι ψιλοκομμένα και όχι να πολτοποιηθούν.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε νερό και παγάκια.
• Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο και τον πρόβειο κιμά, τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι.
• Ζυμώνουμε με τα χέρια μας το μείγμα με τους κιμάδες, μέχρι να γίνουν μαλακοί και να έχουν ελαστικότητα, φορώντας γάντια και φροντίζοντας να βρέχουμε τακτικά τα χέρια μας στο μπολ με το νερό και τον πάγο.
• Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη, ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια του κιμά και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
• Σε ένα μακρόστενο μπολ προσθέτουμε νερό και μουλιάζουμε 20 καλαμάκια για σουβλάκι για όση ώρα έχουμε τον κιμά στο ψυγείο.
• Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, χωρίζουμε τον κιμά σε μερίδες των 100 γρ. και πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα, βουτώντας τα χέρια μας στο μπολ με το νερό.
• Παίρνουμε 2 καλαμάκια, τα κρατάμε από το κάτω μέρος ενωμένα με το ένα μας χέρι, με το άλλο χέρι παίρνουμε μια μερίδα κιμά, την περνάμε από την επάνω πλευρά στα καλαμάκια και πιέζουμε ομοιόμορφα τον κιμά προς τα κάτω μέχρι να σχηματίσουμε ένα μακρόστενο κύλινδρο και να καλύψουμε τα καλαμάκια.
• Μεταφέρουμε το κεμπάπ σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τις υπόλοιπες μερίδες κιμά.
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί, σε μέτρα φωτιά.
• Μεταφέρουμε στο τηγάνι όσα κεμπάπ χωράνε, φροντίζοντας να μην πιέζονται μεταξύ τους και ψήνουμε για 12 λεπτά συνολικά ενώ γυρνάμε πλευρά ανά 3 λεπτά.
• Με μία τσιμπίδα μεταφέρουμε τα κεμπάπ σε ένα σκεύος και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να ψήσουμε όλα τα κεμπάπ.
Για το σερβίρισμα
• Ψήνουμε τις πίτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 3 λεπτά και τις κόβουμε σε κομμάτια.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
• Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι και το σκόρδο και ανακατεύουμε.
• Σε μία πιατέλα σερβιρίσματος απλώνουμε λίγη από τη σάλτσα ντομάτας, μεταφέρουμε από πάνω τις κομμένες πίτες και το κεμπάπ και αδειάζουμε αρκετό γιαούρτι.
• Σερβίρουμε με ακόμη λίγη σάλτσα ντομάτας πάνω από το γιαούρτι και το κρεμμύδι με τον μαϊντανό.
Ingredients
Directions
Για τη σάλτσα ντομάτας
• Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και αφήνουμε να ζεσταθούν, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε στο τηγάνι τις ντομάτες τριμμένες στο χοντρό μέρος του τρίφτη και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.
• Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.
• Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζουμε για 7 λεπτά.
• Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για το κεμπάπ
• Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, πλένουμε την πιπεριά Φλωρίνης και μαζί με το μαϊντανό τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
• Προσθέτουμε τα λαχανικά στον κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα, ώστε να είναι ψιλοκομμένα και όχι να πολτοποιηθούν.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε νερό και παγάκια.
• Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο και τον πρόβειο κιμά, τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι.
• Ζυμώνουμε με τα χέρια μας το μείγμα με τους κιμάδες, μέχρι να γίνουν μαλακοί και να έχουν ελαστικότητα, φορώντας γάντια και φροντίζοντας να βρέχουμε τακτικά τα χέρια μας στο μπολ με το νερό και τον πάγο.
• Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη, ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια του κιμά και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
• Σε ένα μακρόστενο μπολ προσθέτουμε νερό και μουλιάζουμε 20 καλαμάκια για σουβλάκι για όση ώρα έχουμε τον κιμά στο ψυγείο.
• Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, χωρίζουμε τον κιμά σε μερίδες των 100 γρ. και πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα, βουτώντας τα χέρια μας στο μπολ με το νερό.
• Παίρνουμε 2 καλαμάκια, τα κρατάμε από το κάτω μέρος ενωμένα με το ένα μας χέρι, με το άλλο χέρι παίρνουμε μια μερίδα κιμά, την περνάμε από την επάνω πλευρά στα καλαμάκια και πιέζουμε ομοιόμορφα τον κιμά προς τα κάτω μέχρι να σχηματίσουμε ένα μακρόστενο κύλινδρο και να καλύψουμε τα καλαμάκια.
• Μεταφέρουμε το κεμπάπ σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τις υπόλοιπες μερίδες κιμά.
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί, σε μέτρα φωτιά.
• Μεταφέρουμε στο τηγάνι όσα κεμπάπ χωράνε, φροντίζοντας να μην πιέζονται μεταξύ τους και ψήνουμε για 12 λεπτά συνολικά ενώ γυρνάμε πλευρά ανά 3 λεπτά.
• Με μία τσιμπίδα μεταφέρουμε τα κεμπάπ σε ένα σκεύος και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να ψήσουμε όλα τα κεμπάπ.
Για το σερβίρισμα
• Ψήνουμε τις πίτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 3 λεπτά και τις κόβουμε σε κομμάτια.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
• Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι και το σκόρδο και ανακατεύουμε.
• Σε μία πιατέλα σερβιρίσματος απλώνουμε λίγη από τη σάλτσα ντομάτας, μεταφέρουμε από πάνω τις κομμένες πίτες και το κεμπάπ και αδειάζουμε αρκετό γιαούρτι.
• Σερβίρουμε με ακόμη λίγη σάλτσα ντομάτας πάνω από το γιαούρτι και το κρεμμύδι με τον μαϊντανό.