ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
15 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
45 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15 λεπτά
Κατηγορία, , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
 500 γρ. Φτερούγες κοτόπουλου
 50 γρ. Ελαιόλαδο
 Λευκό σουσάμι για το πασπάλισμα
Για τη σάλτσα τεριγιάκι
 1 Ξερό κρεμμύδι
 2 Σκελίδες σκόρδο
 1 κ.γλ. Φρέσκο θυμάρι
 20 γρ. Τζίντζερ
 150 γρ. Σόγια σος
 20 γρ. Σάκε
 150 γρ. Μέλι
 100 γρ. Νερό
1

Για τη σάλτσα
• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη σόγια σος, το κρεμμύδι κομμένο στα 4, τα σκόρδα, το τζίντζερ ψιλοκομμένο, το νερό και το σάκε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
• Το τελευταίο λεπτό προσθέτουμε και το μέλι, ανακατεύοντας.
• Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη.

Για τις φτερούγες
• Ψήνουμε τις φτερούγες με το ελαιόλαδο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 40-45 λεπτά.
• Αμέσως μόλις οι φτερούγες ψηθούν τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη σάλτσα και τις αφήνουμε να μαριναριστούν, για 15 λεπτά.
• Πασπαλίζουμε με λευκό σουσάμι και σερβίρουμε.

Ingredients

 500 γρ. Φτερούγες κοτόπουλου
 50 γρ. Ελαιόλαδο
 Λευκό σουσάμι για το πασπάλισμα
Για τη σάλτσα τεριγιάκι
 1 Ξερό κρεμμύδι
 2 Σκελίδες σκόρδο
 1 κ.γλ. Φρέσκο θυμάρι
 20 γρ. Τζίντζερ
 150 γρ. Σόγια σος
 20 γρ. Σάκε
 150 γρ. Μέλι
 100 γρ. Νερό

Directions

1

Για τη σάλτσα
• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη σόγια σος, το κρεμμύδι κομμένο στα 4, τα σκόρδα, το τζίντζερ ψιλοκομμένο, το νερό και το σάκε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
• Το τελευταίο λεπτό προσθέτουμε και το μέλι, ανακατεύοντας.
• Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη.

Για τις φτερούγες
• Ψήνουμε τις φτερούγες με το ελαιόλαδο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 40-45 λεπτά.
• Αμέσως μόλις οι φτερούγες ψηθούν τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη σάλτσα και τις αφήνουμε να μαριναριστούν, για 15 λεπτά.
• Πασπαλίζουμε με λευκό σουσάμι και σερβίρουμε.

Φτερούγες τεριγιάκι
Κάνε share τη συνταγή!