ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
35 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
5 λεπτά
Κατηγορία, , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
Υλικά για τα ζυμαρικά με κοτόπουλο
 400 γρ. Στήθος κοτόπουλο
 250 γρ. Ζυμαρικά βίδες
 30 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
 400 γρ. Νερό
 500 γρ. Γάλα πλήρες 3,5% λιπαρά
 40 γρ. Ελαιόλαδο
 1 Μπρόκολο μέτριο
 300 γρ. Μοτσαρέλα τριμμένη
 1 Κύβος λαχανικών Knorr
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1

Για τα ζυμαρικά με κοτόπουλο
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα.
• Σε ένα ορθογώνιο ταψί 23x33 εκ. προσθέτουμε τα ζυμαρικά, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ρίχνουμε το νερό, το γάλα, το ελαιόλαδο, τον κύβο λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά με μια κουτάλα.
• Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε μικρούς κύβους και το τοποθετούμε διάσπαρτα επάνω από τα ζυμαρικά.
• Κόβουμε σε φουντίτσες το μπρόκολο και το μοιράζουμε ανάμεσα στο κοτόπουλο και σκεπάζουμε το ταψί καλά, με αλουμινόχαρτο.
• Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.
• Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, προσθέτουμε τα 2/3 από τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε καλά.
• Προσθέτουμε την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
• Σερβίρουμε αμέσως.

Ingredients

Υλικά για τα ζυμαρικά με κοτόπουλο
 400 γρ. Στήθος κοτόπουλο
 250 γρ. Ζυμαρικά βίδες
 30 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
 400 γρ. Νερό
 500 γρ. Γάλα πλήρες 3,5% λιπαρά
 40 γρ. Ελαιόλαδο
 1 Μπρόκολο μέτριο
 300 γρ. Μοτσαρέλα τριμμένη
 1 Κύβος λαχανικών Knorr
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

1

Για τα ζυμαρικά με κοτόπουλο
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα.
• Σε ένα ορθογώνιο ταψί 23x33 εκ. προσθέτουμε τα ζυμαρικά, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ρίχνουμε το νερό, το γάλα, το ελαιόλαδο, τον κύβο λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά με μια κουτάλα.
• Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε μικρούς κύβους και το τοποθετούμε διάσπαρτα επάνω από τα ζυμαρικά.
• Κόβουμε σε φουντίτσες το μπρόκολο και το μοιράζουμε ανάμεσα στο κοτόπουλο και σκεπάζουμε το ταψί καλά, με αλουμινόχαρτο.
• Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.
• Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, προσθέτουμε τα 2/3 από τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε καλά.
• Προσθέτουμε την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
• Σερβίρουμε αμέσως.

Ζυμαρικά με κοτόπουλο, μπρόκολο και μοτσαρέλα σε ένα σκεύος
Κάνε share τη συνταγή!