ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
25 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Κατηγορία, , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
Υλικά για το κοτόπουλο με φέτα
 80 γρ. Ελαιόλαδο
 4 Φιλέτα μπούτι (χωρίς κόκαλο και πέτσα)
 2 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
 2 κ.σ. Μέλι
 200 γρ. Ντοματίνια
 200 γρ. Φέτα
 1 κ.γ. Ρίγανη ξερή
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα
 500 γρ. Ζυμαρικά casarecce βρασμένα ή ριγκατόνι
 1/2 Λεμόνι (ο χυμός)
 6 Φύλλα βασιλικού
 50 γρ. Ελαιόλαδο
1

Για το κοτόπουλο
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
• Σε ένα ταψί 30x40 εκ. τοποθετούμε το κοτόπουλο, τον πελτέ, το ελαιόλαδο, το μέλι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
• Τοποθετούμε τη φέτα στο κέντρο του ταψιού, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, αραδιάζουμε τα ντοματίνια και ψήνουμε για 25 λεπτά.

Για το σερβίρισμα
• Βγάζουμε το κοτόπουλο από τον φούρνο, το μαδάμε με 2 πιρούνια και ανακατεύουμε με τη φέτα και τα ντοματίνια, να δημιουργηθεί μία σάλτσα.
• Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τον χυμό λεμονιού, τα φύλλα βασιλικού και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με μία κουτάλα πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ingredients

Υλικά για το κοτόπουλο με φέτα
 80 γρ. Ελαιόλαδο
 4 Φιλέτα μπούτι (χωρίς κόκαλο και πέτσα)
 2 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
 2 κ.σ. Μέλι
 200 γρ. Ντοματίνια
 200 γρ. Φέτα
 1 κ.γ. Ρίγανη ξερή
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα
 500 γρ. Ζυμαρικά casarecce βρασμένα ή ριγκατόνι
 1/2 Λεμόνι (ο χυμός)
 6 Φύλλα βασιλικού
 50 γρ. Ελαιόλαδο

Directions

1

Για το κοτόπουλο
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
• Σε ένα ταψί 30x40 εκ. τοποθετούμε το κοτόπουλο, τον πελτέ, το ελαιόλαδο, το μέλι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
• Τοποθετούμε τη φέτα στο κέντρο του ταψιού, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, αραδιάζουμε τα ντοματίνια και ψήνουμε για 25 λεπτά.

Για το σερβίρισμα
• Βγάζουμε το κοτόπουλο από τον φούρνο, το μαδάμε με 2 πιρούνια και ανακατεύουμε με τη φέτα και τα ντοματίνια, να δημιουργηθεί μία σάλτσα.
• Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τον χυμό λεμονιού, τα φύλλα βασιλικού και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με μία κουτάλα πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ζυμαρικά με φέτα και κοτόπουλο
Κάνε share τη συνταγή!