ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
15 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
20 λεπτά
Κατηγορία, , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα2 Μερίδες
Υλικά
 250 γρ. Τορτελίνια γεμιστά με τυρί
 500 γρ. Κιμάς μοσχαρίσιος
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 Μεσαίο κρεμμύδι
 1 Σκελίδα σκόρδο
 1 κ.γ. Πελτέ ντομάτας
 50 γρ. Κόκκινο κρασί
 240 γρ. Ζωμό λαχανικών
 1 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
 6 Ντοματίνια
 1 Κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
 1 Κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα
 1 Φρέσκο κρεμμύδι
 60 γρ. Τριμμένη κεφαλογραβιέρα
1

Εκτέλεση
• Σε μία κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
• Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
• Σε μια κατσαρόλα με μεγάλη βάση ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον κιμά, με μια ξύλινη κουτάλα τον σπάμε σε μικρά κομμάτια και σοτάρουμε, χωρίς να τον ανακατεύουμε, για 4 λεπτά.
• Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάπρικα και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 3 λεπτά.
• Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε με την κουτάλα και τον τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.
• Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση, για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
• Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει, ώσπου να αρχίσει να δένει η σάλτσα, για περίπου 10 λεπτά.
• Σουρώνουμε τα τορτελίνια και τα ρίχνουμε ζεστά μέσα στον κιμά.
• Προσθέτουμε τα φύλλα από τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
• Ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
• Σερβίρουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

Ingredients

Υλικά
 250 γρ. Τορτελίνια γεμιστά με τυρί
 500 γρ. Κιμάς μοσχαρίσιος
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 Μεσαίο κρεμμύδι
 1 Σκελίδα σκόρδο
 1 κ.γ. Πελτέ ντομάτας
 50 γρ. Κόκκινο κρασί
 240 γρ. Ζωμό λαχανικών
 1 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
 6 Ντοματίνια
 1 Κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
 1 Κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα
 1 Φρέσκο κρεμμύδι
 60 γρ. Τριμμένη κεφαλογραβιέρα

Directions

1

Εκτέλεση
• Σε μία κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
• Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
• Σε μια κατσαρόλα με μεγάλη βάση ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον κιμά, με μια ξύλινη κουτάλα τον σπάμε σε μικρά κομμάτια και σοτάρουμε, χωρίς να τον ανακατεύουμε, για 4 λεπτά.
• Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάπρικα και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 3 λεπτά.
• Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε με την κουτάλα και τον τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.
• Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση, για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
• Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει, ώσπου να αρχίσει να δένει η σάλτσα, για περίπου 10 λεπτά.
• Σουρώνουμε τα τορτελίνια και τα ρίχνουμε ζεστά μέσα στον κιμά.
• Προσθέτουμε τα φύλλα από τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
• Ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
• Σερβίρουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

Τορτελίνια με κιμά
Κάνε share τη συνταγή!