ΑΝΑΜΟΝΗΣ 60 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 60 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ - ΧΡΟΝΟΣ
Για το κέικ
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα, για 2 λεπτά.
• Προσθέτουμε το ξύσμα μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό.
• Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι μαζί με την κανέλα, το γαρύφαλλο, τα καρύδια κομμένα σε μικρά κομμάτια και τις σταφίδες.
• Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
• Αλείφουμε με το ηλιέλαιο τη βάση και τα τοιχώματα της μακρόστενης φόρμας 30x11 εκ. και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 55 - 60 λεπτά.
Για το σερβίρισμα
• Προσθέτουμε σε ένα μπολ τον χυμό από το πορτοκάλι, μαζί με το ξύσμα, την άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα επάνω στο κέικ, ώστε να καλύψουμε την επιφάνειά του και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, για 60 λεπτά.
• Σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.
Ingredients
Directions
Για το κέικ
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα, για 2 λεπτά.
• Προσθέτουμε το ξύσμα μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό.
• Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι μαζί με την κανέλα, το γαρύφαλλο, τα καρύδια κομμένα σε μικρά κομμάτια και τις σταφίδες.
• Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
• Αλείφουμε με το ηλιέλαιο τη βάση και τα τοιχώματα της μακρόστενης φόρμας 30x11 εκ. και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 55 - 60 λεπτά.
Για το σερβίρισμα
• Προσθέτουμε σε ένα μπολ τον χυμό από το πορτοκάλι, μαζί με το ξύσμα, την άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα επάνω στο κέικ, ώστε να καλύψουμε την επιφάνειά του και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, για 60 λεπτά.
• Σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.