ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
60 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
60 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
-
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα10 Μερίδες
Υλικά
 380 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 120 γρ. Ελαιόλαδο
 200 γρ. Κρυσταλλική ζάχαρη
 180 γρ. Χυμό πορτοκάλι
 1 Πορτοκάλι (το ξύσμα)
 50 γρ. Κονιάκ
 100 γρ. Σταφίδες
 80 γρ. Αποφλοιωμένα καρύδια
 1 1/2 κ.γ. Κανέλα σε σκόνη
 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
 Ηλιέλαιο για τη φόρμα του κέικ
 Αλεύρι για τη φόρμα του κέικ
Υλικά για το σερβίρισμα
 150 γρ. Ζάχαρη άχνη
 1 κ.σ. Χυμό πορτοκάλι
 1/2 Πορτοκάλι (το ξύσμα)
1

Για το κέικ
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα, για 2 λεπτά.
• Προσθέτουμε το ξύσμα μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό.
• Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι μαζί με την κανέλα, το γαρύφαλλο, τα καρύδια κομμένα σε μικρά κομμάτια και τις σταφίδες.
• Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
• Αλείφουμε με το ηλιέλαιο τη βάση και τα τοιχώματα της μακρόστενης φόρμας 30x11 εκ. και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 55 - 60 λεπτά.

Για το σερβίρισμα
• Προσθέτουμε σε ένα μπολ τον χυμό από το πορτοκάλι, μαζί με το ξύσμα, την άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα επάνω στο κέικ, ώστε να καλύψουμε την επιφάνειά του και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, για 60 λεπτά.
• Σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.

Ingredients

Υλικά
 380 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 120 γρ. Ελαιόλαδο
 200 γρ. Κρυσταλλική ζάχαρη
 180 γρ. Χυμό πορτοκάλι
 1 Πορτοκάλι (το ξύσμα)
 50 γρ. Κονιάκ
 100 γρ. Σταφίδες
 80 γρ. Αποφλοιωμένα καρύδια
 1 1/2 κ.γ. Κανέλα σε σκόνη
 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
 Ηλιέλαιο για τη φόρμα του κέικ
 Αλεύρι για τη φόρμα του κέικ
Υλικά για το σερβίρισμα
 150 γρ. Ζάχαρη άχνη
 1 κ.σ. Χυμό πορτοκάλι
 1/2 Πορτοκάλι (το ξύσμα)

Directions

1

Για το κέικ
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα, για 2 λεπτά.
• Προσθέτουμε το ξύσμα μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό.
• Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι μαζί με την κανέλα, το γαρύφαλλο, τα καρύδια κομμένα σε μικρά κομμάτια και τις σταφίδες.
• Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
• Αλείφουμε με το ηλιέλαιο τη βάση και τα τοιχώματα της μακρόστενης φόρμας 30x11 εκ. και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 55 - 60 λεπτά.

Για το σερβίρισμα
• Προσθέτουμε σε ένα μπολ τον χυμό από το πορτοκάλι, μαζί με το ξύσμα, την άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα επάνω στο κέικ, ώστε να καλύψουμε την επιφάνειά του και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, για 60 λεπτά.
• Σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.

Κέικ με σταφίδες, καρύδια και επικάλυψη από γλάσο πορτοκαλιού
Κάνε share τη συνταγή!