ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
180 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15 λεπτά
ΚατηγορίαΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα6 Μερίδες
Υλικά για το γλυκό ψυγείου
 200 γρ. Μπισκότα τύπου πτι μπερ
 1 Λίτρο γάλα πλήρες
 4 Κρόκοι αυγού
 180 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 100 γρ. Κορν φλάουρ
 125 γρ. Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ
 125 γρ. Κουβερτούρα σοκολάτα λευκή ΓΙΩΤΗΣ
 80 γρ. Βούτυρο παγωμένο
1

Για το γλυκό ψυγείου
• Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα.
• Αδειάζουμε τη μισή κρέμα, όσο είναι ζεστή, σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη, το μισό βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσουν και να ενσωματωθούν στην κρέμα.
• Στην υπόλοιπη μισή κρέμα που έχουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε ψιλοκομμένη την κλασική κουβερτούρα, το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και να γυαλίσει.
• Στρώνουμε σε ένα μέτριο ταψί ή πυρέξ 20x30 εκ. μια στρώση από τα μπισκότα.
• Απλώνουμε την κρέμα λευκής σοκολάτας δημιουργώντας μια λεία επιφάνεια.
• Στρώνουμε άλλη μια στρώση μπισκότα και ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας και απλώνουμε καλά.
• Σπάζουμε 2-3 μπισκότα πάνω από το γλυκό και τοποθετούμε προσεκτικά μεμβράνη στην επιφάνεια της κρέμας, να εφάπτεται και να μην κάνει πέτσα.
• Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο, για 2-3 ώρες.
• Κόβουμε σε κομμάτια.

Ingredients

Υλικά για το γλυκό ψυγείου
 200 γρ. Μπισκότα τύπου πτι μπερ
 1 Λίτρο γάλα πλήρες
 4 Κρόκοι αυγού
 180 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 100 γρ. Κορν φλάουρ
 125 γρ. Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ
 125 γρ. Κουβερτούρα σοκολάτα λευκή ΓΙΩΤΗΣ
 80 γρ. Βούτυρο παγωμένο

Directions

1

Για το γλυκό ψυγείου
• Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα.
• Αδειάζουμε τη μισή κρέμα, όσο είναι ζεστή, σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη, το μισό βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσουν και να ενσωματωθούν στην κρέμα.
• Στην υπόλοιπη μισή κρέμα που έχουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε ψιλοκομμένη την κλασική κουβερτούρα, το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και να γυαλίσει.
• Στρώνουμε σε ένα μέτριο ταψί ή πυρέξ 20x30 εκ. μια στρώση από τα μπισκότα.
• Απλώνουμε την κρέμα λευκής σοκολάτας δημιουργώντας μια λεία επιφάνεια.
• Στρώνουμε άλλη μια στρώση μπισκότα και ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας και απλώνουμε καλά.
• Σπάζουμε 2-3 μπισκότα πάνω από το γλυκό και τοποθετούμε προσεκτικά μεμβράνη στην επιφάνεια της κρέμας, να εφάπτεται και να μην κάνει πέτσα.
• Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο, για 2-3 ώρες.
• Κόβουμε σε κομμάτια.

Γλυκό ψυγείου με διπλή κρέμα και μπισκότα
Κάνε share τη συνταγή!