ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
30 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
5 λεπτά
Κατηγορία, , , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
Υλικά για τη βάση
 220 γρ. Τυρί cottage
 2 Αυγά
 4 κ.σ. Αλεύρι γ.ο.χ.
 Αλάτι
Υλικά για τη πίτσα
 80 γρ. Σάλτσα πίτσας
 200 γρ. Τυρί τριμμένο με χαμηλά λιπαρά
 1 κ.γ. Ξερή ρίγανη
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
1

Εκτέλεση για τη βάση
• Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί cottage, τα αυγά, το αλέυρι, το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
• Στο ταψί του φούρνου μας, στρώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα σε στρογγυλό δίσκο διαμέτρου 20-22 εκατοστών.
• Ψήνουμε για 20’ στη μεσαία θέση του φούρνου.
Εκτέλεση για το σερβίρισμα
• Αφού έχει ψηθεί η βάση μας, απλώνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, τη ξερή ρίγανη, το τριμμένο τυρί και το ελαιόλαδο και ψήνουμε για ακόμη 10-12 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
• Βγάζουμε κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.

Ingredients

Υλικά για τη βάση
 220 γρ. Τυρί cottage
 2 Αυγά
 4 κ.σ. Αλεύρι γ.ο.χ.
 Αλάτι
Υλικά για τη πίτσα
 80 γρ. Σάλτσα πίτσας
 200 γρ. Τυρί τριμμένο με χαμηλά λιπαρά
 1 κ.γ. Ξερή ρίγανη
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο

Directions

1

Εκτέλεση για τη βάση
• Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί cottage, τα αυγά, το αλέυρι, το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
• Στο ταψί του φούρνου μας, στρώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα σε στρογγυλό δίσκο διαμέτρου 20-22 εκατοστών.
• Ψήνουμε για 20’ στη μεσαία θέση του φούρνου.
Εκτέλεση για το σερβίρισμα
• Αφού έχει ψηθεί η βάση μας, απλώνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, τη ξερή ρίγανη, το τριμμένο τυρί και το ελαιόλαδο και ψήνουμε για ακόμη 10-12 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
• Βγάζουμε κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.

Υγιεινή πίτσα γεμάτη πρωτεΐνη
Κάνε share τη συνταγή!