ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
20 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
30 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Κατηγορία, , , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα6 Μερίδες
Υλικά για την ομελέτα
 6 Αυγά μέτρια
 4 Ασπράδια αυγού
 200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
 400 γρ. Καπνιστή γαλοπούλα
 1 Πράσινη πιπεριά
 1 Ξερό κρεμμύδι μέτριο
 1 Κόκκινη πιπεριά
 150 γρ. Τριμμένη γραβιέρα
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα
 2 Φρέσκα κρεμμυδάκια
 100 γρ. Κέτσαπ χωρίς ζάχαρη
1

Για την ομελέτα
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα.
• Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα ασπράδια αυγού μόνα τους και τα χτυπάμε να αφρατέψουν με ένα σύρμα χειρός, για 4 λεπτά.
• Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ τα αυγά, το γιαούρτι, τη γαλοπούλα και τις πιπεριές κομμένα σε κύβους, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη μισή γραβιέρα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
• Αλείφουμε ένα ορθογώνιο ταψί 24x32 εκ. με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε όλο το μείγμα της ομελέτας.
• Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα από πάνω και ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά, έως ότου πάρει ωραίο χρώμα.
• Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά πριν την κόψουμε.
• Σερβίρουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και λίγη κέτσαπ χωρίς ζάχαρη.

Ingredients

Υλικά για την ομελέτα
 6 Αυγά μέτρια
 4 Ασπράδια αυγού
 200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
 400 γρ. Καπνιστή γαλοπούλα
 1 Πράσινη πιπεριά
 1 Ξερό κρεμμύδι μέτριο
 1 Κόκκινη πιπεριά
 150 γρ. Τριμμένη γραβιέρα
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα
 2 Φρέσκα κρεμμυδάκια
 100 γρ. Κέτσαπ χωρίς ζάχαρη

Directions

1

Για την ομελέτα
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα.
• Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα ασπράδια αυγού μόνα τους και τα χτυπάμε να αφρατέψουν με ένα σύρμα χειρός, για 4 λεπτά.
• Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ τα αυγά, το γιαούρτι, τη γαλοπούλα και τις πιπεριές κομμένα σε κύβους, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη μισή γραβιέρα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
• Αλείφουμε ένα ορθογώνιο ταψί 24x32 εκ. με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε όλο το μείγμα της ομελέτας.
• Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα από πάνω και ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά, έως ότου πάρει ωραίο χρώμα.
• Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά πριν την κόψουμε.
• Σερβίρουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και λίγη κέτσαπ χωρίς ζάχαρη.

Υγιεινή ομελέτα σουφλέ στον φούρνο
Κάνε share τη συνταγή!