ΑΝΑΜΟΝΗΣ 20 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 30 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Για την ομελέτα
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα.
• Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα ασπράδια αυγού μόνα τους και τα χτυπάμε να αφρατέψουν με ένα σύρμα χειρός, για 4 λεπτά.
• Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ τα αυγά, το γιαούρτι, τη γαλοπούλα και τις πιπεριές κομμένα σε κύβους, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη μισή γραβιέρα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
• Αλείφουμε ένα ορθογώνιο ταψί 24x32 εκ. με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε όλο το μείγμα της ομελέτας.
• Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα από πάνω και ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά, έως ότου πάρει ωραίο χρώμα.
• Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά πριν την κόψουμε.
• Σερβίρουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και λίγη κέτσαπ χωρίς ζάχαρη.
Ingredients
Directions
Για την ομελέτα
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα.
• Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα ασπράδια αυγού μόνα τους και τα χτυπάμε να αφρατέψουν με ένα σύρμα χειρός, για 4 λεπτά.
• Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ τα αυγά, το γιαούρτι, τη γαλοπούλα και τις πιπεριές κομμένα σε κύβους, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη μισή γραβιέρα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
• Αλείφουμε ένα ορθογώνιο ταψί 24x32 εκ. με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε όλο το μείγμα της ομελέτας.
• Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα από πάνω και ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά, έως ότου πάρει ωραίο χρώμα.
• Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά πριν την κόψουμε.
• Σερβίρουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και λίγη κέτσαπ χωρίς ζάχαρη.