ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
20 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
30 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Κατηγορία, , , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα6 Μερίδες
Υλικά για την ομελέτα
 6 Αυγά μέτρια
 4 Ασπράδια αυγού
 200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
 400 γρ. Καπνιστή γαλοπούλα
 1 Πράσινη πιπεριά
 1 Ξερό κρεμμύδι μέτριο
 1 Κόκκινη πιπεριά
 150 γρ. Φέτα Π.Ο.Π ΔΩΔΩΝΗ
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα
 2 Φρέσκα κρεμμυδάκια
 100 γρ. Κέτσαπ χωρίς ζάχαρη
1

Για την ομελέτα
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα.
• Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα ασπράδια αυγού μόνα τους και τα χτυπάμε να αφρατέψουν με ένα σύρμα χειρός, για 4 λεπτά.
• Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ τα αυγά, το γιαούρτι, τη γαλοπούλα και τις πιπεριές κομμένα σε κύβους, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη μισή φέτα σπασμένη σε κομμάτια, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
• Αλείφουμε ένα ορθογώνιο ταψί 24x34 εκ. με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε όλο το μείγμα της ομελέτας.
• Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα σπασμένη από πάνω και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά, έως ότου πάρει ωραίο χρώμα και ψηθεί το εσωτερικό της.
• Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά πριν την κόψουμε.
• Σερβίρουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και λίγη κέτσαπ χωρίς ζάχαρη.

Ingredients

Υλικά για την ομελέτα
 6 Αυγά μέτρια
 4 Ασπράδια αυγού
 200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
 400 γρ. Καπνιστή γαλοπούλα
 1 Πράσινη πιπεριά
 1 Ξερό κρεμμύδι μέτριο
 1 Κόκκινη πιπεριά
 150 γρ. Φέτα Π.Ο.Π ΔΩΔΩΝΗ
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα
 2 Φρέσκα κρεμμυδάκια
 100 γρ. Κέτσαπ χωρίς ζάχαρη

Directions

1

Για την ομελέτα
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα.
• Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα ασπράδια αυγού μόνα τους και τα χτυπάμε να αφρατέψουν με ένα σύρμα χειρός, για 4 λεπτά.
• Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ τα αυγά, το γιαούρτι, τη γαλοπούλα και τις πιπεριές κομμένα σε κύβους, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη μισή φέτα σπασμένη σε κομμάτια, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
• Αλείφουμε ένα ορθογώνιο ταψί 24x34 εκ. με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε όλο το μείγμα της ομελέτας.
• Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα σπασμένη από πάνω και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά, έως ότου πάρει ωραίο χρώμα και ψηθεί το εσωτερικό της.
• Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά πριν την κόψουμε.
• Σερβίρουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και λίγη κέτσαπ χωρίς ζάχαρη.

Υγιεινή ομελέτα σουφλέ στον φούρνο
Κάνε share τη συνταγή!