ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
120 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
25 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15 λεπτά
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα12 Μερίδες
Υλικά για τα cinnamon rolls
 400 γρ. Φαρίνα κόκκινη ΓΙΩΤΗΣ
 40 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 6 γρ. Μαγιά στιγμής
 1 Αυγό μεγάλο
 80 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 180 γρ. Γάλα πλήρες, χλιαρό
 2 κ.γ. Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
 2 κ.σ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
 2 κ.σ. Σπορέλαιο
Υλικά για τη γέμιση
 200-250 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 100 γρ. Ζάχαρη καστανή
 2 κ.γ. Κανέλα σε σκόνη
 1 Αυγό μέτριο
Υλικά για το σερβίρισμα
 200 γρ. Κρύο γάλα πλήρες
 1 Φακελο Garni ΓΙΩΤΗΣ με γεύση βανίλια
 125 γρ. Λευκή κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
 1 Φάκελο Party Decor ΓΙΩΤΗΣ
1

Για τη γέμιση
• Σε ένα μπολ ομογενοποιούμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι και κρατάμε στην άκρη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Για τα cinnamon rolls
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
• Στον κάδο του μίξερ με το γάντζο προσθέτουμε τη φαρίνα, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αυγό, το βούτυρο, το γάλα, το χρώμα ζαχαροπλαστικής, το κακάο και το σπορέλαιο και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, για 8-10 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό ζυμαράκι.
• Το τοποθετούμε σε μπολ, κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
• Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε το ζυμάρι με τη βοήθεια ενός πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα 40x30 εκ. και αλείφουμε σε όλη την επιφάνειά του τη γέμιση με ένα κουτάλι.
• Κλείνουμε σε σφιχτό ρολό το ζυμάρι και κόβουμε σε 12 ίσα μέρη, ώστε να δημιουργήσουμε τα cinnamon rolls.
• Τα τοποθετούμε σε ένα ορθογώνιο ταψί 36x25 εκ. το ένα δίπλα στο άλλο, τα πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας να απλώσουν και αφήνουμε 2 δάχτυλα απόσταση.
• Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για ακόμη 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστούν.
• Αφού φουσκώσουν, αφαιρούμε τη μεμβράνη και ψήνουμε για 20-25 λεπτά στον φούρνο, στη μεσαία θέση.
• Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς, σε θερμοκρασία δωματίου.

Για το σερβίρισμα
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, για 2 λεπτά στα 800 Watt. Εναλλακτικά λιώνουμε σε μπεν - μαρί.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το Garni ΓΙΩΤΗΣ μαζί με το κρύο γάλα και χτυπάμε με μίξερ χειρός για 4-5 λεπτά, μέχρι να σφίξει.
• Ενσωματώνουμε απαλά τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα στο μείγμα του Garni και απλώνουμε πάνω από τα κρύα cinnamon rolls.
• Πασπαλίζουμε με ένα φάκελο Party Decor για να γίνει ακόμη πιο Χριστουγεννιάτικο το γλυκό.

Ingredients

Υλικά για τα cinnamon rolls
 400 γρ. Φαρίνα κόκκινη ΓΙΩΤΗΣ
 40 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 6 γρ. Μαγιά στιγμής
 1 Αυγό μεγάλο
 80 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 180 γρ. Γάλα πλήρες, χλιαρό
 2 κ.γ. Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
 2 κ.σ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
 2 κ.σ. Σπορέλαιο
Υλικά για τη γέμιση
 200-250 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 100 γρ. Ζάχαρη καστανή
 2 κ.γ. Κανέλα σε σκόνη
 1 Αυγό μέτριο
Υλικά για το σερβίρισμα
 200 γρ. Κρύο γάλα πλήρες
 1 Φακελο Garni ΓΙΩΤΗΣ με γεύση βανίλια
 125 γρ. Λευκή κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
 1 Φάκελο Party Decor ΓΙΩΤΗΣ

Directions

1

Για τη γέμιση
• Σε ένα μπολ ομογενοποιούμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι και κρατάμε στην άκρη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Για τα cinnamon rolls
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
• Στον κάδο του μίξερ με το γάντζο προσθέτουμε τη φαρίνα, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αυγό, το βούτυρο, το γάλα, το χρώμα ζαχαροπλαστικής, το κακάο και το σπορέλαιο και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, για 8-10 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό ζυμαράκι.
• Το τοποθετούμε σε μπολ, κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
• Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε το ζυμάρι με τη βοήθεια ενός πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα 40x30 εκ. και αλείφουμε σε όλη την επιφάνειά του τη γέμιση με ένα κουτάλι.
• Κλείνουμε σε σφιχτό ρολό το ζυμάρι και κόβουμε σε 12 ίσα μέρη, ώστε να δημιουργήσουμε τα cinnamon rolls.
• Τα τοποθετούμε σε ένα ορθογώνιο ταψί 36x25 εκ. το ένα δίπλα στο άλλο, τα πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας να απλώσουν και αφήνουμε 2 δάχτυλα απόσταση.
• Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για ακόμη 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστούν.
• Αφού φουσκώσουν, αφαιρούμε τη μεμβράνη και ψήνουμε για 20-25 λεπτά στον φούρνο, στη μεσαία θέση.
• Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς, σε θερμοκρασία δωματίου.

Για το σερβίρισμα
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, για 2 λεπτά στα 800 Watt. Εναλλακτικά λιώνουμε σε μπεν - μαρί.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το Garni ΓΙΩΤΗΣ μαζί με το κρύο γάλα και χτυπάμε με μίξερ χειρός για 4-5 λεπτά, μέχρι να σφίξει.
• Ενσωματώνουμε απαλά τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα στο μείγμα του Garni και απλώνουμε πάνω από τα κρύα cinnamon rolls.
• Πασπαλίζουμε με ένα φάκελο Party Decor για να γίνει ακόμη πιο Χριστουγεννιάτικο το γλυκό.

Χριστουγεννιάτικα Cinnamon Rolls με λευκή κουβερτούρα
Κάνε share τη συνταγή!