ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
15 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Κατηγορία, , , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
Υλικά για την τσιπούρα
 1 Τσιπούρα των 500 γρ.
 60 γρ. Ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για τη σαλάτα
 2 Κολοκύθια μέτρια
 1 Αγγούρι
 1 Λεμόνι (ο χυμός)
 8 Φύλλα δυόσμου
 4 κ.σ. Κρουτόν
 1 κ.σ. Μουστάρδα
 80 γρ. Φέτα
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1

Για την τσιπούρα
• Ανάβουμε την ψησταριά στο δυνατό και αφήνουμε να κάψει πάρα πολύ καλά.
• Μαρινάρουμε την τσιπούρα με αρκετό ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και απλώνουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ψαριού.
• Λαδώνουμε πολύ καλά με ένα πινέλο τη σχάρα, πριν τοποθετήσουμε την τσιπούρα, για να μη κολλήσει η πέτσα και να γίνει τραγανή.
• Ψήνουμε για 6-7 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι η τσιπούρα να ψηθεί ομοιόμορφα και να αποκτήσει τραγανή πέτσα, διατηρώντας ζουμερό το εσωτερικό της.

Για το σερβίρισμα
• Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά και με τη βοήθεια ενός πύλερ, παίρνουμε λεπτές φέτες από τα κολοκυθάκια και το αγγούρι και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. (Αν δεν έχουμε πύλερ μπορούμε να κόψουμε προσεκτικά, πολύ λεπτές φέτες, με ένα μαχαίρι).
• Προσθέτουμε στο μπολ με τα κομμένα λαχανικά, τα φύλλα δυόσμου, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τα κρουτόν, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά τη σαλάτα.
• Σερβίρουμε την τσιπούρα με μια μεγάλη ποσότητα από την καλοκαιρινή σαλάτα κολοκυθιών στο πλάι.

Ingredients

Υλικά για την τσιπούρα
 1 Τσιπούρα των 500 γρ.
 60 γρ. Ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για τη σαλάτα
 2 Κολοκύθια μέτρια
 1 Αγγούρι
 1 Λεμόνι (ο χυμός)
 8 Φύλλα δυόσμου
 4 κ.σ. Κρουτόν
 1 κ.σ. Μουστάρδα
 80 γρ. Φέτα
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

1

Για την τσιπούρα
• Ανάβουμε την ψησταριά στο δυνατό και αφήνουμε να κάψει πάρα πολύ καλά.
• Μαρινάρουμε την τσιπούρα με αρκετό ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και απλώνουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ψαριού.
• Λαδώνουμε πολύ καλά με ένα πινέλο τη σχάρα, πριν τοποθετήσουμε την τσιπούρα, για να μη κολλήσει η πέτσα και να γίνει τραγανή.
• Ψήνουμε για 6-7 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι η τσιπούρα να ψηθεί ομοιόμορφα και να αποκτήσει τραγανή πέτσα, διατηρώντας ζουμερό το εσωτερικό της.

Για το σερβίρισμα
• Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά και με τη βοήθεια ενός πύλερ, παίρνουμε λεπτές φέτες από τα κολοκυθάκια και το αγγούρι και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. (Αν δεν έχουμε πύλερ μπορούμε να κόψουμε προσεκτικά, πολύ λεπτές φέτες, με ένα μαχαίρι).
• Προσθέτουμε στο μπολ με τα κομμένα λαχανικά, τα φύλλα δυόσμου, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τα κρουτόν, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά τη σαλάτα.
• Σερβίρουμε την τσιπούρα με μια μεγάλη ποσότητα από την καλοκαιρινή σαλάτα κολοκυθιών στο πλάι.

Τσιπούρα στη σχάρα με σαλάτα κολοκυθιών και δυόσμου
Κάνε share τη συνταγή!