ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
60 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15 λεπτά
ΚατηγορίαΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα8 Μερίδες
Υλικά για την κρέμα σοκολάτας
 400 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό πλήρες, παγωμένο
 600 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
 150 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 1 Λεμόνι (ξύσμα)
 125 γρ. Κουβερτούρα Κλασική 54% ΓΙΩΤΗΣ, ψιλοκομμένη
Υλικά για το στήσιμο
 250 γρ. Φέτες ψωμί μπριος
 400 γρ. Φρέσκες φράουλες
 100 γρ. Νιφάδες κουβερτούρας ΓΙΩΤΗΣ
 7-8 Φύλλα φρέσκο δυόσμο
1

Για την κρέμα σοκολάτας
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1,5 λεπτό, στα 850 Watt.
• Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
• Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα προσθέτουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα, για 4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
• Διαχωρίζουμε την κρέμα σε δύο μπολ.
• Προσθέτουμε την κουβερτούρα, αφού κρυώσει ελαφρώς, στο ένα μπολ και ανακατεύουμε ελαφρώς.
• Κρατάμε τις κρέμες στην άκρη, για το στήσιμο.

Για το σερβίρισμα
• Κόβουμε το ψωμί μπριος σε μικρά τετράγωνα.
• Σε ένα γυάλινο μπολ 20cm ή σε ατομικά ποτήρια απλώνουμε μία στρώση από το μισό μπριος, μία στρώση από την κρέμα σοκολάτας, τις μισές φράουλες, αφού τις ψιλοκόψουμε, το υπόλοιπο μπριος, συνεχίζουμε με μία στρώση από την κρέμα γιαουρτιού, τις υπόλοιπες φράουλες κομμένες στα τέσσερα, τις νιφάδες κουβερτούρας και τελειώνουμε με τα φύλλα του δυόσμου.
• Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρουμε.

Ingredients

Υλικά για την κρέμα σοκολάτας
 400 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό πλήρες, παγωμένο
 600 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
 150 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 1 Λεμόνι (ξύσμα)
 125 γρ. Κουβερτούρα Κλασική 54% ΓΙΩΤΗΣ, ψιλοκομμένη
Υλικά για το στήσιμο
 250 γρ. Φέτες ψωμί μπριος
 400 γρ. Φρέσκες φράουλες
 100 γρ. Νιφάδες κουβερτούρας ΓΙΩΤΗΣ
 7-8 Φύλλα φρέσκο δυόσμο

Directions

1

Για την κρέμα σοκολάτας
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1,5 λεπτό, στα 850 Watt.
• Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
• Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα προσθέτουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα, για 4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
• Διαχωρίζουμε την κρέμα σε δύο μπολ.
• Προσθέτουμε την κουβερτούρα, αφού κρυώσει ελαφρώς, στο ένα μπολ και ανακατεύουμε ελαφρώς.
• Κρατάμε τις κρέμες στην άκρη, για το στήσιμο.

Για το σερβίρισμα
• Κόβουμε το ψωμί μπριος σε μικρά τετράγωνα.
• Σε ένα γυάλινο μπολ 20cm ή σε ατομικά ποτήρια απλώνουμε μία στρώση από το μισό μπριος, μία στρώση από την κρέμα σοκολάτας, τις μισές φράουλες, αφού τις ψιλοκόψουμε, το υπόλοιπο μπριος, συνεχίζουμε με μία στρώση από την κρέμα γιαουρτιού, τις υπόλοιπες φράουλες κομμένες στα τέσσερα, τις νιφάδες κουβερτούρας και τελειώνουμε με τα φύλλα του δυόσμου.
• Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρουμε.

Trifle με κρέμα σοκολάτας, μπριός και φρέσκες φράουλες
Κάνε share τη συνταγή!