ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
360 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα8 Μερίδες
Υλικά για τη βάση
 100 γρ. Βούτυρο
 2 κ.σ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
 200 γρ. (1/2 κουτί) Ζαχαρούχο γάλα
 200 γρ. Μπισκότα τύπου πτι μπερ
Υλικά για το παγωτό
 600 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (παγωμένη)
 200 γρ. Ζαχαρούχο γάλα
 200 γρ. Καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
 1 Πρέζα ανθό αλατιού
 125 γρ. Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
 100 γρ. Τρούφα Σοκολάτας Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
Υλικά για το σερβίρισμα
 200 γρ. Καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
 1 Σιρόπι Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ
1

Για τη βάση
• Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και βάζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει μία βράση.
• Σε ένα άλλο μπολ σπάζουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια, ρίχνουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Σε μία φόρμα 26 εκ. με αποσπώμενη βάση, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, αδειάζουμε όλο το μείγμα με τα μπισκότα και στρώνουμε ομοιόμορφα τη βάση με ένα κουτάλι.
• Βάζουμε στην κατάψυξη, μέχρι να ετοιμάσουμε το παγωτό.

Για το παγωτό
• Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να έχουμε μία σφιχτή σαντιγί, για περίπου 4-5 λεπτά.
• Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα για 30 δευτερόλεπτα, σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα.
• Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα γάλακτος και την τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο μπολ.
• Καλύπτουμε το πυρίμαχο μπολ με μεμβράνη, το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει, στα 800 Watt για 2 λεπτά, ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να έχουμε λεία υφή και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου, να κρυώσει ελαφρώς.
• Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος, το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, αφού το έχουμε ανακατέψει πρώτα με το αλάτι, την τρούφα σοκολάτας γάλακτος και με μια μαρίζ ανακατεύουμε με ελαφριές κινήσεις.
• Βγάζουμε από την κατάψυξη τη φόρμα με τη βάση, αδειάζουμε το μείγμα του παγωτού και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
• Καλύπτουμε τη φόρμα με το παγωτό με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 5 ώρες.

Για το σερβίρισμα
• Βγάζουμε την τούρτα παγωτό, αφού παγώσει, σε ένα δίσκο σερβιρίσματος και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη καραμέλα και μπόλικο σιρόπι σοκολάτας.
• Κόβουμε σε κομμάτια.

Ingredients

Υλικά για τη βάση
 100 γρ. Βούτυρο
 2 κ.σ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
 200 γρ. (1/2 κουτί) Ζαχαρούχο γάλα
 200 γρ. Μπισκότα τύπου πτι μπερ
Υλικά για το παγωτό
 600 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (παγωμένη)
 200 γρ. Ζαχαρούχο γάλα
 200 γρ. Καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
 1 Πρέζα ανθό αλατιού
 125 γρ. Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
 100 γρ. Τρούφα Σοκολάτας Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
Υλικά για το σερβίρισμα
 200 γρ. Καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
 1 Σιρόπι Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ

Directions

1

Για τη βάση
• Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και βάζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει μία βράση.
• Σε ένα άλλο μπολ σπάζουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια, ρίχνουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Σε μία φόρμα 26 εκ. με αποσπώμενη βάση, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, αδειάζουμε όλο το μείγμα με τα μπισκότα και στρώνουμε ομοιόμορφα τη βάση με ένα κουτάλι.
• Βάζουμε στην κατάψυξη, μέχρι να ετοιμάσουμε το παγωτό.

Για το παγωτό
• Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να έχουμε μία σφιχτή σαντιγί, για περίπου 4-5 λεπτά.
• Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα για 30 δευτερόλεπτα, σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα.
• Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα γάλακτος και την τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο μπολ.
• Καλύπτουμε το πυρίμαχο μπολ με μεμβράνη, το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει, στα 800 Watt για 2 λεπτά, ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να έχουμε λεία υφή και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου, να κρυώσει ελαφρώς.
• Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος, το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, αφού το έχουμε ανακατέψει πρώτα με το αλάτι, την τρούφα σοκολάτας γάλακτος και με μια μαρίζ ανακατεύουμε με ελαφριές κινήσεις.
• Βγάζουμε από την κατάψυξη τη φόρμα με τη βάση, αδειάζουμε το μείγμα του παγωτού και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
• Καλύπτουμε τη φόρμα με το παγωτό με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 5 ώρες.

Για το σερβίρισμα
• Βγάζουμε την τούρτα παγωτό, αφού παγώσει, σε ένα δίσκο σερβιρίσματος και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη καραμέλα και μπόλικο σιρόπι σοκολάτας.
• Κόβουμε σε κομμάτια.

Τούρτα παγωτό με κουβερτούρα γάλακτος και αλμυρή καραμέλα
Κάνε share τη συνταγή!