ΑΝΑΜΟΝΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 20 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 15 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Για τη σάλτσα
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους μέχρι 0,5 εκ., προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, την μπάρμπεκιου σως, το μηλόξυδο, τη σκόνη σκόρδο, την πάπρικα, λίγο αλάτι και πιπέρι.
• Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους με ένα κουτάλι και αφήνουμε το μπολ στην άκρη για τη συνέχεια.
Για τη τορτίγια Big Mac
• Σε ένα μπολ προσθετουμε τον κιμά, φοράμε γάντια, ρίχνουμε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους.
• Χωρίζουμε τον κιμά σε 5 ίσες μερίδες, τις πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα, τοποθετούμε στον πάγκο τις τορτίγιες τη μία δίπλα στην άλλη.
• Βάζουμε στο κέντρο κάθε τορτίγιας από μια μερίδα κιμά και πατάμε με τα χέρια μας, ώστε να τον απλώσουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά της και να την καλύψουμε.
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο από το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τοποθετούμε 1 τορτίγια με την πλευρά του κιμά προς τα κάτω και ψήνουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα, για περίπου 3 λεπτά.
• Γυρίζουμε την τορτίγια, τοποθετούμε πάνω στον κιμά μια φέτα τσένταρ και ψήνουμε για 2 λεπτά ακόμα, ώστε να γίνει τραγανή.
• Μεταφέρουμε την τορτίγια με κιμά σε μεγάλο πιάτο και επαναλαμβάνουμε τα 2 παραπάνω βήματα, μέχρι να ψήσουμε και τις υπόλοιπες.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε ψιλοκομμένο το iceberg και σε ένα άλλο ψιλοκομμένα τα αγγουράκια τουρσί.
• Στο κέντρο ενός πιάτου τοποθετούμε μια τορτίγια με την πλευρά του τυριού προς τα πάνω, αλείφουμε με 1 κ.σ. από τη σάλτσα, απλώνουμε 1 κ.γ. αγγουράκι και από πάνω λίγο από το iceberg.
• Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες τορτίγιες τοποθετώντας τη μια πάνω στην άλλη σε μορφή πύργου.
• Σερβίρουμε.
Ingredients
Directions
Για τη σάλτσα
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους μέχρι 0,5 εκ., προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, την μπάρμπεκιου σως, το μηλόξυδο, τη σκόνη σκόρδο, την πάπρικα, λίγο αλάτι και πιπέρι.
• Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους με ένα κουτάλι και αφήνουμε το μπολ στην άκρη για τη συνέχεια.
Για τη τορτίγια Big Mac
• Σε ένα μπολ προσθετουμε τον κιμά, φοράμε γάντια, ρίχνουμε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους.
• Χωρίζουμε τον κιμά σε 5 ίσες μερίδες, τις πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα, τοποθετούμε στον πάγκο τις τορτίγιες τη μία δίπλα στην άλλη.
• Βάζουμε στο κέντρο κάθε τορτίγιας από μια μερίδα κιμά και πατάμε με τα χέρια μας, ώστε να τον απλώσουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά της και να την καλύψουμε.
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο από το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τοποθετούμε 1 τορτίγια με την πλευρά του κιμά προς τα κάτω και ψήνουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα, για περίπου 3 λεπτά.
• Γυρίζουμε την τορτίγια, τοποθετούμε πάνω στον κιμά μια φέτα τσένταρ και ψήνουμε για 2 λεπτά ακόμα, ώστε να γίνει τραγανή.
• Μεταφέρουμε την τορτίγια με κιμά σε μεγάλο πιάτο και επαναλαμβάνουμε τα 2 παραπάνω βήματα, μέχρι να ψήσουμε και τις υπόλοιπες.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε ψιλοκομμένο το iceberg και σε ένα άλλο ψιλοκομμένα τα αγγουράκια τουρσί.
• Στο κέντρο ενός πιάτου τοποθετούμε μια τορτίγια με την πλευρά του τυριού προς τα πάνω, αλείφουμε με 1 κ.σ. από τη σάλτσα, απλώνουμε 1 κ.γ. αγγουράκι και από πάνω λίγο από το iceberg.
• Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες τορτίγιες τοποθετώντας τη μια πάνω στην άλλη σε μορφή πύργου.
• Σερβίρουμε.