ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
25 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
5 λεπτά
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
Υλικά για το soft cookie pie
 100 γρ. Αλεύρι βρώμης
 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
 8 κ.σ. Καστανή ζάχαρη
 125 γρ. Κουβερτούρα γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
 1 Βανιλίνη
 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
 80 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά
 1 κ.σ. Νιφάδες βρώμης
 100 γρ. Σταγόνες κουβερτούρας ΓΙΩΤΗΣ
1

Για το soft cookie pie
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης, την καστανή ζάχαρη, τη βανιλίνη, το μπέικιν, το ελαιόλαδο, το γάλα, την κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, να αρχίσει να δένει το μείγμα.
• Απλώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί στη βάση ενός μαντεμένιου τηγανιού 22 εκ., ή σε ένα στρογγυλό ταψάκι 22 εκ.
• Ρίχνουμε στο μείγμα τη 1 κ.σ. νιφάδες βρώμης, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στο μαντεμένιο τηγάνι.
• Πασπαλίζουμε με τις σταγόνες κουβερτούρας από πάνω και με ένα κουτάλι το στρώνουμε ομοιόμορφα, έτσι ώστε οι μισές σταγόνες να μπουν μέσα στο μείγμα και μερικές να μείνουνε από πάνω, για να λιώσουν καθώς θα ψήνεται.
• Ψήνουμε για 25 λεπτά στον φούρνο.
• Βγάζουμε από τον φούρνο και συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με λίγο παγωτό βανίλια.

Ingredients

Υλικά για το soft cookie pie
 100 γρ. Αλεύρι βρώμης
 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
 8 κ.σ. Καστανή ζάχαρη
 125 γρ. Κουβερτούρα γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
 1 Βανιλίνη
 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
 80 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά
 1 κ.σ. Νιφάδες βρώμης
 100 γρ. Σταγόνες κουβερτούρας ΓΙΩΤΗΣ

Directions

1

Για το soft cookie pie
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης, την καστανή ζάχαρη, τη βανιλίνη, το μπέικιν, το ελαιόλαδο, το γάλα, την κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, να αρχίσει να δένει το μείγμα.
• Απλώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί στη βάση ενός μαντεμένιου τηγανιού 22 εκ., ή σε ένα στρογγυλό ταψάκι 22 εκ.
• Ρίχνουμε στο μείγμα τη 1 κ.σ. νιφάδες βρώμης, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στο μαντεμένιο τηγάνι.
• Πασπαλίζουμε με τις σταγόνες κουβερτούρας από πάνω και με ένα κουτάλι το στρώνουμε ομοιόμορφα, έτσι ώστε οι μισές σταγόνες να μπουν μέσα στο μείγμα και μερικές να μείνουνε από πάνω, για να λιώσουν καθώς θα ψήνεται.
• Ψήνουμε για 25 λεπτά στον φούρνο.
• Βγάζουμε από τον φούρνο και συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με λίγο παγωτό βανίλια.

Θρεπτικό soft cookie pie χωρίς βούτυρο και αυγά
Κάνε share τη συνταγή!