ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
20 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
5 λεπτά
Κατηγορία, , , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα2 Μερίδες
Υλικά για το σάντουιτς
 1 Σπαλομπριζόλα με κόκκαλο και λίπος
 1 Φρατζολάκι ψωμί
 50 γρ. Φύλλα ρόκας
 2 Φέτες μοτσαρέλα
 50 γρ. Ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα μαγιονέζας
 200 γρ. Μαγιονέζα
 1 Λεμόνι
 2-3 Κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (τα φύλλα)
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
 50 γρ. Βούτυρο
 2 Ξερά κρεμμύδια
Υλικά για τις πατάτες
 2 Πατάτες μεγάλες
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
1

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
• Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να προθερμανθεί.
• Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, τα προσθέτουμε στο τηγάνι, μαζί με το βούτυρο και τα αφήνουμε να καραμελώσουν για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.

Για τη σάλτσα μαγιονέζας
• Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για τις πατάτες
• Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο για τηγάνισμα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Ξεφλουδίζουμε και ξεπλένουμε πολύ καλά τις πατάτες.
• Περνάμε τις πατάτες από το λεπτό μέρος ενός μαντολίνου, στα 0,5 εκ. Διαφορετικά, τις κόβουμε με το μαχαίρι, όσο πιο λεπτές φέτες μπορούμε.
• Τις κόβουμε στη συνέχεια σε πολύ λεπτές λωρίδες, τις ξεπλένουμε με νερό, για να φύγει το περιττό άμυλο και τις στεγνώνουμε πολύ καλά.
• Τηγανίζουμε, μέχρι να γίνουν οι πατάτες χρυσαφένιες και τραγανές, για περίπου 5 λεπτά.
• Σουρώνουμε με μία κουτάλα πολύ καλά, τις τοποθετούμε σε μπολ με απορροφητικό χαρτί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Για το σερβίρισμα
• Αλείφουμε την μπριζόλα με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, να καλύψουμε όλη την επιφάνειά της.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένη ψησταριά ή σε ένα τηγάνι που καίει, για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά για να πάρουμε ένα κρέας, μέτρια ψημένο. (Αν θέλουμε την μπριζόλα καλοψημένη, ψήνουμε 7 λεπτά από την κάθε πλευρά).
• Αφαιρούμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 3 λεπτά, πριν την κόψουμε σε λεπτές, κάθετες φέτες.
• Κόβουμε το ψωμάκι οριζόντια, στη μέση, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το τοποθετούμε στην ψησταριά ή στο τηγάνι για 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.
• Στο κάτω μέρος του ψωμιού, βάζουμε 1 κ.σ. σάλτσα μαγιονέζα και απλώνουμε την μπριζόλα κομμένη, 3 κ.σ. καραμελωμένο κρεμμύδι, τις δύο φέτες μοτσαρέλα και βάζουμε για 2 λεπτά στην ψησταριά ή στον φούρνο, να λιώσει.
• Στο επάνω μέρος του ψωμιού απλώνουμε άλλη 1 κ.σ. σάλτσα μαγιονέζας, τα φύλλα ρόκας και την τηγανισμένη πατάτα.
• Μόλις λιώσει το τυρί, αφαιρούμε από τον φούρνο το ψωμί και κλείνουμε το σάντουιτς.
• Κόβουμε στη μέση.

Ingredients

Υλικά για το σάντουιτς
 1 Σπαλομπριζόλα με κόκκαλο και λίπος
 1 Φρατζολάκι ψωμί
 50 γρ. Φύλλα ρόκας
 2 Φέτες μοτσαρέλα
 50 γρ. Ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα μαγιονέζας
 200 γρ. Μαγιονέζα
 1 Λεμόνι
 2-3 Κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (τα φύλλα)
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
 50 γρ. Βούτυρο
 2 Ξερά κρεμμύδια
Υλικά για τις πατάτες
 2 Πατάτες μεγάλες
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Directions

1

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
• Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να προθερμανθεί.
• Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, τα προσθέτουμε στο τηγάνι, μαζί με το βούτυρο και τα αφήνουμε να καραμελώσουν για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.

Για τη σάλτσα μαγιονέζας
• Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για τις πατάτες
• Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο για τηγάνισμα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Ξεφλουδίζουμε και ξεπλένουμε πολύ καλά τις πατάτες.
• Περνάμε τις πατάτες από το λεπτό μέρος ενός μαντολίνου, στα 0,5 εκ. Διαφορετικά, τις κόβουμε με το μαχαίρι, όσο πιο λεπτές φέτες μπορούμε.
• Τις κόβουμε στη συνέχεια σε πολύ λεπτές λωρίδες, τις ξεπλένουμε με νερό, για να φύγει το περιττό άμυλο και τις στεγνώνουμε πολύ καλά.
• Τηγανίζουμε, μέχρι να γίνουν οι πατάτες χρυσαφένιες και τραγανές, για περίπου 5 λεπτά.
• Σουρώνουμε με μία κουτάλα πολύ καλά, τις τοποθετούμε σε μπολ με απορροφητικό χαρτί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Για το σερβίρισμα
• Αλείφουμε την μπριζόλα με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, να καλύψουμε όλη την επιφάνειά της.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένη ψησταριά ή σε ένα τηγάνι που καίει, για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά για να πάρουμε ένα κρέας, μέτρια ψημένο. (Αν θέλουμε την μπριζόλα καλοψημένη, ψήνουμε 7 λεπτά από την κάθε πλευρά).
• Αφαιρούμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 3 λεπτά, πριν την κόψουμε σε λεπτές, κάθετες φέτες.
• Κόβουμε το ψωμάκι οριζόντια, στη μέση, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το τοποθετούμε στην ψησταριά ή στο τηγάνι για 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.
• Στο κάτω μέρος του ψωμιού, βάζουμε 1 κ.σ. σάλτσα μαγιονέζα και απλώνουμε την μπριζόλα κομμένη, 3 κ.σ. καραμελωμένο κρεμμύδι, τις δύο φέτες μοτσαρέλα και βάζουμε για 2 λεπτά στην ψησταριά ή στον φούρνο, να λιώσει.
• Στο επάνω μέρος του ψωμιού απλώνουμε άλλη 1 κ.σ. σάλτσα μαγιονέζας, τα φύλλα ρόκας και την τηγανισμένη πατάτα.
• Μόλις λιώσει το τυρί, αφαιρούμε από τον φούρνο το ψωμί και κλείνουμε το σάντουιτς.
• Κόβουμε στη μέση.

Steak and fries sandwich
Κάνε share τη συνταγή!