ΑΝΑΜΟΝΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 20 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 5 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
• Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να προθερμανθεί.
• Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, τα προσθέτουμε στο τηγάνι, μαζί με το βούτυρο και τα αφήνουμε να καραμελώσουν για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Για τη σάλτσα μαγιονέζας
• Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για τις πατάτες
• Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο για τηγάνισμα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Ξεφλουδίζουμε και ξεπλένουμε πολύ καλά τις πατάτες.
• Περνάμε τις πατάτες από το λεπτό μέρος ενός μαντολίνου, στα 0,5 εκ. Διαφορετικά, τις κόβουμε με το μαχαίρι, όσο πιο λεπτές φέτες μπορούμε.
• Τις κόβουμε στη συνέχεια σε πολύ λεπτές λωρίδες, τις ξεπλένουμε με νερό, για να φύγει το περιττό άμυλο και τις στεγνώνουμε πολύ καλά.
• Τηγανίζουμε, μέχρι να γίνουν οι πατάτες χρυσαφένιες και τραγανές, για περίπου 5 λεπτά.
• Σουρώνουμε με μία κουτάλα πολύ καλά, τις τοποθετούμε σε μπολ με απορροφητικό χαρτί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Για το σερβίρισμα
• Αλείφουμε την μπριζόλα με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, να καλύψουμε όλη την επιφάνειά της.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένη ψησταριά ή σε ένα τηγάνι που καίει, για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά για να πάρουμε ένα κρέας, μέτρια ψημένο. (Αν θέλουμε την μπριζόλα καλοψημένη, ψήνουμε 7 λεπτά από την κάθε πλευρά).
• Αφαιρούμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 3 λεπτά, πριν την κόψουμε σε λεπτές, κάθετες φέτες.
• Κόβουμε το ψωμάκι οριζόντια, στη μέση, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το τοποθετούμε στην ψησταριά ή στο τηγάνι για 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.
• Στο κάτω μέρος του ψωμιού, βάζουμε 1 κ.σ. σάλτσα μαγιονέζα και απλώνουμε την μπριζόλα κομμένη, 3 κ.σ. καραμελωμένο κρεμμύδι, τις δύο φέτες μοτσαρέλα και βάζουμε για 2 λεπτά στην ψησταριά ή στον φούρνο, να λιώσει.
• Στο επάνω μέρος του ψωμιού απλώνουμε άλλη 1 κ.σ. σάλτσα μαγιονέζας, τα φύλλα ρόκας και την τηγανισμένη πατάτα.
• Μόλις λιώσει το τυρί, αφαιρούμε από τον φούρνο το ψωμί και κλείνουμε το σάντουιτς.
• Κόβουμε στη μέση.
Ingredients
Directions
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
• Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να προθερμανθεί.
• Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, τα προσθέτουμε στο τηγάνι, μαζί με το βούτυρο και τα αφήνουμε να καραμελώσουν για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Για τη σάλτσα μαγιονέζας
• Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για τις πατάτες
• Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο για τηγάνισμα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Ξεφλουδίζουμε και ξεπλένουμε πολύ καλά τις πατάτες.
• Περνάμε τις πατάτες από το λεπτό μέρος ενός μαντολίνου, στα 0,5 εκ. Διαφορετικά, τις κόβουμε με το μαχαίρι, όσο πιο λεπτές φέτες μπορούμε.
• Τις κόβουμε στη συνέχεια σε πολύ λεπτές λωρίδες, τις ξεπλένουμε με νερό, για να φύγει το περιττό άμυλο και τις στεγνώνουμε πολύ καλά.
• Τηγανίζουμε, μέχρι να γίνουν οι πατάτες χρυσαφένιες και τραγανές, για περίπου 5 λεπτά.
• Σουρώνουμε με μία κουτάλα πολύ καλά, τις τοποθετούμε σε μπολ με απορροφητικό χαρτί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Για το σερβίρισμα
• Αλείφουμε την μπριζόλα με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, να καλύψουμε όλη την επιφάνειά της.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένη ψησταριά ή σε ένα τηγάνι που καίει, για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά για να πάρουμε ένα κρέας, μέτρια ψημένο. (Αν θέλουμε την μπριζόλα καλοψημένη, ψήνουμε 7 λεπτά από την κάθε πλευρά).
• Αφαιρούμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 3 λεπτά, πριν την κόψουμε σε λεπτές, κάθετες φέτες.
• Κόβουμε το ψωμάκι οριζόντια, στη μέση, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το τοποθετούμε στην ψησταριά ή στο τηγάνι για 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.
• Στο κάτω μέρος του ψωμιού, βάζουμε 1 κ.σ. σάλτσα μαγιονέζα και απλώνουμε την μπριζόλα κομμένη, 3 κ.σ. καραμελωμένο κρεμμύδι, τις δύο φέτες μοτσαρέλα και βάζουμε για 2 λεπτά στην ψησταριά ή στον φούρνο, να λιώσει.
• Στο επάνω μέρος του ψωμιού απλώνουμε άλλη 1 κ.σ. σάλτσα μαγιονέζας, τα φύλλα ρόκας και την τηγανισμένη πατάτα.
• Μόλις λιώσει το τυρί, αφαιρούμε από τον φούρνο το ψωμί και κλείνουμε το σάντουιτς.
• Κόβουμε στη μέση.