ΑΝΑΜΟΝΗΣ 60 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 20 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Για τα σουβλάκια
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ, στους 200°C.
• Φοράμε γάντια, κόβουμε στο ξύλο κοπής τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλου σε κυβάκια και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
• Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την κετσαπομαγιονέζα, το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, το μέλι, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε πολύ καλά.
• Σκεπάζουμε το μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα, να μαριναριστεί.
• Βγάζουμε από το ψυγείο, φοράμε γάντια και περνάμε τα κυβάκια κοτόπουλου σε 7-8 καλαμάκια για σουβλάκι.
• Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση ενός ταψιού και τοποθετούμε τα σουβλάκια το ένα δίπλα στο άλλο με μία μικρή απόσταση.
• Ψήνουμε για 10 λεπτά, αφαιρούμε από τον φούρνο τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να καραμελώσουν.
• Στα τελευταία 3 λεπτά βάζουμε και τις πίτες στον φούρνο, να ζεσταθούν.
• Τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν.
Για το σερβίρισμα
• Τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη το καρότο, το μήλο και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ.
• Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το λάχανο το προσθέτουμε κι αυτό στο μπολ, ρίχνουμε αλάτι, ζάχαρη, μηλόξιδο, ανακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε 1-2 λεπτά να μαραθούν.
• Προσθέτουμε στο μπολ την κετσαπομαγιονέζα, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και αφήνουμε στην άκρη για το σερβίρισμα.
• Σε μια πιατέλα τοποθετούμε τις πίτες κομμένες στα τέσσερα, τα σουβλάκια και τη λαχανοσαλάτα, συνοδεύοντάς τα με ένα ντιπ κετσαπομαγιονέζας για βουτήματα.
Ingredients
Directions
Για τα σουβλάκια
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ, στους 200°C.
• Φοράμε γάντια, κόβουμε στο ξύλο κοπής τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλου σε κυβάκια και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
• Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την κετσαπομαγιονέζα, το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, το μέλι, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε πολύ καλά.
• Σκεπάζουμε το μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα, να μαριναριστεί.
• Βγάζουμε από το ψυγείο, φοράμε γάντια και περνάμε τα κυβάκια κοτόπουλου σε 7-8 καλαμάκια για σουβλάκι.
• Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση ενός ταψιού και τοποθετούμε τα σουβλάκια το ένα δίπλα στο άλλο με μία μικρή απόσταση.
• Ψήνουμε για 10 λεπτά, αφαιρούμε από τον φούρνο τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να καραμελώσουν.
• Στα τελευταία 3 λεπτά βάζουμε και τις πίτες στον φούρνο, να ζεσταθούν.
• Τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν.
Για το σερβίρισμα
• Τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη το καρότο, το μήλο και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ.
• Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το λάχανο το προσθέτουμε κι αυτό στο μπολ, ρίχνουμε αλάτι, ζάχαρη, μηλόξιδο, ανακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε 1-2 λεπτά να μαραθούν.
• Προσθέτουμε στο μπολ την κετσαπομαγιονέζα, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και αφήνουμε στην άκρη για το σερβίρισμα.
• Σε μια πιατέλα τοποθετούμε τις πίτες κομμένες στα τέσσερα, τα σουβλάκια και τη λαχανοσαλάτα, συνοδεύοντάς τα με ένα ντιπ κετσαπομαγιονέζας για βουτήματα.