ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
45 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
13 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
ΚατηγορίαΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα8 Μερίδες
 250 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 500 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ. χωρίς φαρίνα
 150 γρ. Καρύδια
 280 γρ. Βούτυρο
 280 γρ. Ζάχαρη καστανή
 100 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική σπασμένη στο μπλέντερ
 3 Αυγά μεσαία
 2 Κρόκους αυγών
 1 Βανίλια σε σκόνη
 1/2 κ.γλ. Αλάτι
 2 κ.γλ. Κορν φλάουρ
 1/2 κ.γλ. Mπέικιν πάουντερ
 125 γρ. Κουβερτούρα γάλακτος
 125 γρ. Κουβερτούρα 54% κακάο
 125 γρ. Λευκή κουβερτούρα
1

Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 220 βαθμούς.
• Λιώνουμε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
• Αναμειγνύουμε σε μεσαίο μπολ τα 2 αλεύρια, το κορνφλάουρ, το μπεικιν πάουντερ, βανίλια σε σκόνη και το αλάτι.
• Προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ τις ζάχαρες, τις ανακατεύουμε με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτουμε σιγά-σιγά το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε για 3’ περίπου.
• Σπάμε σε ένα μικρό μπολ τα αυγά μαζί με τους κρόκους, τα προσθέτουμε ένα-ένα στο κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά
• Ψιλοκόβουμε πολύ καλά τα καρύδια, τη σοκολάτα και τα προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύουμε για ακόμη 1/2’.
• Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με τη μεμβράνη να εφάπτεται, το βάζουμε στο ψυγείο για 45’.
• Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα (33*40) βγάζουμε το μείγμα για τα μπισκότα από το ψυγείο, το ξεσκεπάζουμε, το χωρίζουμε σε μερίδες των 160 γρ. και τις πλάθουμε ελάχιστα σε στρογγυλές μπάλες. (εναλλακτικά μπορούμε να το χωρίσουμε σε μερίδες χρησιμοποιώντας το κουτάλι παγωτού).
• Τις τοποθετούμε στη λαμαρίνα με αρκετό κενό αναμεσά τους και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 14’ με 16’.
• Τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο.
• Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Ingredients

 250 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 500 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ. χωρίς φαρίνα
 150 γρ. Καρύδια
 280 γρ. Βούτυρο
 280 γρ. Ζάχαρη καστανή
 100 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική σπασμένη στο μπλέντερ
 3 Αυγά μεσαία
 2 Κρόκους αυγών
 1 Βανίλια σε σκόνη
 1/2 κ.γλ. Αλάτι
 2 κ.γλ. Κορν φλάουρ
 1/2 κ.γλ. Mπέικιν πάουντερ
 125 γρ. Κουβερτούρα γάλακτος
 125 γρ. Κουβερτούρα 54% κακάο
 125 γρ. Λευκή κουβερτούρα

Directions

1

Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 220 βαθμούς.
• Λιώνουμε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
• Αναμειγνύουμε σε μεσαίο μπολ τα 2 αλεύρια, το κορνφλάουρ, το μπεικιν πάουντερ, βανίλια σε σκόνη και το αλάτι.
• Προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ τις ζάχαρες, τις ανακατεύουμε με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτουμε σιγά-σιγά το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε για 3’ περίπου.
• Σπάμε σε ένα μικρό μπολ τα αυγά μαζί με τους κρόκους, τα προσθέτουμε ένα-ένα στο κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά
• Ψιλοκόβουμε πολύ καλά τα καρύδια, τη σοκολάτα και τα προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύουμε για ακόμη 1/2’.
• Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με τη μεμβράνη να εφάπτεται, το βάζουμε στο ψυγείο για 45’.
• Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα (33*40) βγάζουμε το μείγμα για τα μπισκότα από το ψυγείο, το ξεσκεπάζουμε, το χωρίζουμε σε μερίδες των 160 γρ. και τις πλάθουμε ελάχιστα σε στρογγυλές μπάλες. (εναλλακτικά μπορούμε να το χωρίσουμε σε μερίδες χρησιμοποιώντας το κουτάλι παγωτού).
• Τις τοποθετούμε στη λαμαρίνα με αρκετό κενό αναμεσά τους και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 14’ με 16’.
• Τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο.
• Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Soft cookies με κομμάτια σοκολάτας
Κάνε share τη συνταγή!