ΑΝΑΜΟΝΗΣ 30 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 6 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Για τις σφακιανές πίτες
• Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το νερό, τη ρακή, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
• Προσθέτουμε σε δύο δόσεις το αλεύρι και ζυμώνουμε, μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
• Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια, τα πλάθουμε σε μικρές μπάλες και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 30 λεπτά, να ξεκουραστούν.
• Πλάθουμε και το τυρί σε 6 μικρά μπαλάκια.
• Σε λεία επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε ζυμαράκι σε δίσκο διαμέτρου περίπου 10 εκ. . Βάζουμε από ένα μπαλάκι τυριού στο κέντρο κάθε δίσκου ζύμης που ετοιμάσαμε και ενώνουμε τις άκρες, για να κλείσουμε καλά το τυρί.
• Το ανοίγουμε ξανά με τον πλάστη, σε δίσκο περίπου 20 εκ. , προσέχοντας να μην ανοίξει το ζυμαράκι και βγει το τυρί.
• Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν όλα τα ζυμαράκια.
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
• Τηγανίζουμε κάθε πιτάκι χωριστά για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
• Κάθε φορά που τα γυρίζουμε, προσθέτουμε ακόμη 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι, για να πάρουν ωραίο χρώμα.
• Σερβίρουμε τις σφακιανές πίτες ζεστές, περιχυμένες με μέλι και αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ingredients
Directions
Για τις σφακιανές πίτες
• Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το νερό, τη ρακή, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
• Προσθέτουμε σε δύο δόσεις το αλεύρι και ζυμώνουμε, μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
• Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια, τα πλάθουμε σε μικρές μπάλες και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 30 λεπτά, να ξεκουραστούν.
• Πλάθουμε και το τυρί σε 6 μικρά μπαλάκια.
• Σε λεία επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε ζυμαράκι σε δίσκο διαμέτρου περίπου 10 εκ. . Βάζουμε από ένα μπαλάκι τυριού στο κέντρο κάθε δίσκου ζύμης που ετοιμάσαμε και ενώνουμε τις άκρες, για να κλείσουμε καλά το τυρί.
• Το ανοίγουμε ξανά με τον πλάστη, σε δίσκο περίπου 20 εκ. , προσέχοντας να μην ανοίξει το ζυμαράκι και βγει το τυρί.
• Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν όλα τα ζυμαράκια.
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
• Τηγανίζουμε κάθε πιτάκι χωριστά για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
• Κάθε φορά που τα γυρίζουμε, προσθέτουμε ακόμη 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι, για να πάρουν ωραίο χρώμα.
• Σερβίρουμε τις σφακιανές πίτες ζεστές, περιχυμένες με μέλι και αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι.