ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
15 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
5 λεπτά
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα2 Μερίδες
Υλικά για το “ριζότο” μανιταριών
 200 γρ. Νιφάδες βρώμης Quaker
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 Ξερό κρεμμύδι
 250 γρ. Λευκά μανιτάρια
 800-1000 γρ. Ζεστό ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
 50 γρ. Βούτυρο
 50 γρ.Φέτα
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 2 κ.σ. Λάδι τρούφας για το σερβίρισμα (Προαιρετικά)
1

Για το “ριζότο” μανιταριών
• Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
• Σε μια πλατιά κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
• Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και σοτάρουμε καλά για περίπου 4-5 λεπτά.
• Μόλις τα λαχανικά πάρουν ωραίο χρώμα, προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, 200 γρ. από τον ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
• Όταν απορροφηθεί ο ζωμός, προσθέτουμε άλλη μία κουταλιά και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο τον ζωμό και οι νιφάδες βρώμης να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, τη φέτα σπασμένη και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να χυλώσει.
• Σερβίρουμε με επιπλέον θρυμματισμένη φέτα από πάνω και λάδι τρούφας.

Ingredients

Υλικά για το “ριζότο” μανιταριών
 200 γρ. Νιφάδες βρώμης Quaker
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 Ξερό κρεμμύδι
 250 γρ. Λευκά μανιτάρια
 800-1000 γρ. Ζεστό ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
 50 γρ. Βούτυρο
 50 γρ.Φέτα
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 2 κ.σ. Λάδι τρούφας για το σερβίρισμα (Προαιρετικά)

Directions

1

Για το “ριζότο” μανιταριών
• Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
• Σε μια πλατιά κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
• Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και σοτάρουμε καλά για περίπου 4-5 λεπτά.
• Μόλις τα λαχανικά πάρουν ωραίο χρώμα, προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, 200 γρ. από τον ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
• Όταν απορροφηθεί ο ζωμός, προσθέτουμε άλλη μία κουταλιά και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο τον ζωμό και οι νιφάδες βρώμης να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, τη φέτα σπασμένη και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να χυλώσει.
• Σερβίρουμε με επιπλέον θρυμματισμένη φέτα από πάνω και λάδι τρούφας.

“Ριζότο” μανιταριών με νιφάδες βρώμης σε 10 λεπτά
Κάνε share τη συνταγή!