ΑΝΑΜΟΝΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 15 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 5 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Για το “ριζότο” μανιταριών
• Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
• Σε μια πλατιά κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
• Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και σοτάρουμε καλά για περίπου 4-5 λεπτά.
• Μόλις τα λαχανικά πάρουν ωραίο χρώμα, προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, 200 γρ. από τον ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
• Όταν απορροφηθεί ο ζωμός, προσθέτουμε άλλη μία κουταλιά και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο τον ζωμό και οι νιφάδες βρώμης να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, τη φέτα σπασμένη και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να χυλώσει.
• Σερβίρουμε με επιπλέον θρυμματισμένη φέτα από πάνω και λάδι τρούφας.
Ingredients
Directions
Για το “ριζότο” μανιταριών
• Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
• Σε μια πλατιά κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
• Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και σοτάρουμε καλά για περίπου 4-5 λεπτά.
• Μόλις τα λαχανικά πάρουν ωραίο χρώμα, προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, 200 γρ. από τον ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
• Όταν απορροφηθεί ο ζωμός, προσθέτουμε άλλη μία κουταλιά και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο τον ζωμό και οι νιφάδες βρώμης να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, τη φέτα σπασμένη και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να χυλώσει.
• Σερβίρουμε με επιπλέον θρυμματισμένη φέτα από πάνω και λάδι τρούφας.