ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
15 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
5 λεπτά
Κατηγορία, , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
Υλικά για τα ριγκατόνι
 500 γρ. Ριγκατόνι
 80 γρ. Ελαιόλαδο
 250 γρ. Στήθος κοτόπουλο
 3-4 Σκελίδες σκόρδο
 1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
 1 κ.γ. Μπούκοβο καυτερό
 1 κ.γ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 1 Κλασικό κύβο κοτόπουλο
 500 γρ. Ντομάτα κονκασέ
 60 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη (Προαιρετικά)
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το λάδι δυόσμου
 100 γρ. Ηλιέλαιο
 100 γρ. Φύλλα φρέσκου δυόσμου
1

Για τα ριγκατόνι
• Σε μία κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα ριγκατόνι για 1 λεπτό λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος της συσκευασίας.
• Σε μια πλατιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, αφού το κόψουμε σε κύβους, για 4 λεπτά.
• Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, το μπούκοβο, ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα και αφήνουμε για 1-2 λεπτά.
• Προσθέτουμε τον πελτέ, την κονκασέ ντομάτα, τον κύβο κοτόπουλο, τη ζάχαρη, μία κούπα από το νερό των ζυμαρικών και αφήνουμε να βράσει, για 4-5 λεπτά.
• Ενσωματώνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
• Προσθέτουμε παρμεζάνα και πιπέρι.
• Σερβίρουμε με λίγη έξτρα παρμεζάνα από πάνω και 1 κ.γ. από το λάδι δυόσμου.

Για το λάδι δυόσμου
• Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το ηλιέλαιο, σε μέτρια φωτιά, έως ότου φτάσει τους 70°C περίπου.
• Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα φύλλα του δυόσμου, το ηλιέλαιο και χτυπάμε για 1 λεπτό.
• Σουρώνουμε το ηλιέλαιο σε ένα μπολάκι και το κρατάμε για το σερβίρισμα.

Ingredients

Υλικά για τα ριγκατόνι
 500 γρ. Ριγκατόνι
 80 γρ. Ελαιόλαδο
 250 γρ. Στήθος κοτόπουλο
 3-4 Σκελίδες σκόρδο
 1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
 1 κ.γ. Μπούκοβο καυτερό
 1 κ.γ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 1 Κλασικό κύβο κοτόπουλο
 500 γρ. Ντομάτα κονκασέ
 60 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη (Προαιρετικά)
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το λάδι δυόσμου
 100 γρ. Ηλιέλαιο
 100 γρ. Φύλλα φρέσκου δυόσμου

Directions

1

Για τα ριγκατόνι
• Σε μία κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα ριγκατόνι για 1 λεπτό λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος της συσκευασίας.
• Σε μια πλατιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, αφού το κόψουμε σε κύβους, για 4 λεπτά.
• Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, το μπούκοβο, ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα και αφήνουμε για 1-2 λεπτά.
• Προσθέτουμε τον πελτέ, την κονκασέ ντομάτα, τον κύβο κοτόπουλο, τη ζάχαρη, μία κούπα από το νερό των ζυμαρικών και αφήνουμε να βράσει, για 4-5 λεπτά.
• Ενσωματώνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
• Προσθέτουμε παρμεζάνα και πιπέρι.
• Σερβίρουμε με λίγη έξτρα παρμεζάνα από πάνω και 1 κ.γ. από το λάδι δυόσμου.

Για το λάδι δυόσμου
• Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το ηλιέλαιο, σε μέτρια φωτιά, έως ότου φτάσει τους 70°C περίπου.
• Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα φύλλα του δυόσμου, το ηλιέλαιο και χτυπάμε για 1 λεπτό.
• Σουρώνουμε το ηλιέλαιο σε ένα μπολάκι και το κρατάμε για το σερβίρισμα.

Ριγκατόνι αραμπιάτα με κοτόπουλο και λάδι δυόσμου
Κάνε share τη συνταγή!