ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
10 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
5 λεπτά
Κατηγορία, , , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα2 Μερίδες
Υλικά για το σάντουιτς
 2 Ψωμάκια λευκά της αρεσκείας μας
 20 γρ. Βούτυρο
 1 Σκελίδα σκόρδο
 40 γρ. Ελαιόλαδο
 500 γρ. Μαγειρεμένο αρνί που μας έμεινε
 4 Φέτες μοτσαρέλα
 1 Ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
 60 γρ. Μαγιονέζα
1

Για το σάντουιτς
• Τοποθετούμε στην ψησταριά τη μαντεμένια πλάκα ή ένα τηγάνι.
• Ανάβουμε τους δύο καυστήρες που βρίσκονται κάτω από τη πλάκα, στο τέρμα, να κάψει καλά.
• Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, να καραμελώσει.
• Προσθέτουμε το αρνί, αφού το έχουμε μαδήσει καλά με τα χέρια μας, το ανακατεύουμε με μία σπάτουλα, μαζί με το κρεμμύδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί, για 4 λεπτά.
• Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, τα αλείφουμε με το βούτυρο και τα τοποθετούμε στο μαντέμι, δίπλα στο αρνί για να πάρουν λίγο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
• Τοποθετούμε τα ψωμάκια στο ξύλο κοπής, με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω και όσο είναι ζεστά τα τρίβουμε με το σκόρδο, να πάρουν ένα ελαφρύ άρωμα.
• Μοιράζουμε σε 2 μερίδες το αρνί με το κρεμμύδι που έχουμε στην πλάκα, βάζουμε 2 φέτες μοτσαρέλα στη κάθε μερίδα και αφήνουμε να λιώσει, για 1 λεπτό.
• Σβήνουμε τους καυστήρες.
• Μοιράζουμε με ένα κουτάλι τη μαγιονέζα στα 2 ψωμάκια, να πάει παντού και βάζουμε τις 2 μερίδες αρνί με τη μοτσαρέλα επάνω από το κάθε ψωμάκι.
• Κλείνουμε το ψωμί, πιέζουμε να κολλήσει, κόβουμε το σάντουιτς.

Ingredients

Υλικά για το σάντουιτς
 2 Ψωμάκια λευκά της αρεσκείας μας
 20 γρ. Βούτυρο
 1 Σκελίδα σκόρδο
 40 γρ. Ελαιόλαδο
 500 γρ. Μαγειρεμένο αρνί που μας έμεινε
 4 Φέτες μοτσαρέλα
 1 Ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
 60 γρ. Μαγιονέζα

Directions

1

Για το σάντουιτς
• Τοποθετούμε στην ψησταριά τη μαντεμένια πλάκα ή ένα τηγάνι.
• Ανάβουμε τους δύο καυστήρες που βρίσκονται κάτω από τη πλάκα, στο τέρμα, να κάψει καλά.
• Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, να καραμελώσει.
• Προσθέτουμε το αρνί, αφού το έχουμε μαδήσει καλά με τα χέρια μας, το ανακατεύουμε με μία σπάτουλα, μαζί με το κρεμμύδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί, για 4 λεπτά.
• Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, τα αλείφουμε με το βούτυρο και τα τοποθετούμε στο μαντέμι, δίπλα στο αρνί για να πάρουν λίγο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
• Τοποθετούμε τα ψωμάκια στο ξύλο κοπής, με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω και όσο είναι ζεστά τα τρίβουμε με το σκόρδο, να πάρουν ένα ελαφρύ άρωμα.
• Μοιράζουμε σε 2 μερίδες το αρνί με το κρεμμύδι που έχουμε στην πλάκα, βάζουμε 2 φέτες μοτσαρέλα στη κάθε μερίδα και αφήνουμε να λιώσει, για 1 λεπτό.
• Σβήνουμε τους καυστήρες.
• Μοιράζουμε με ένα κουτάλι τη μαγιονέζα στα 2 ψωμάκια, να πάει παντού και βάζουμε τις 2 μερίδες αρνί με τη μοτσαρέλα επάνω από το κάθε ψωμάκι.
• Κλείνουμε το ψωμί, πιέζουμε να κολλήσει, κόβουμε το σάντουιτς.

Philly cheesesteak σάντουιτς με αρνί
Κάνε share τη συνταγή!