ΑΝΑΜΟΝΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 30 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
• Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο και το μέλι, μέχρι να αφρατέψουν, για περίπου 5 λεπτά.
• Προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε για ακόμη 1 λεπτό.
• Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τα μπαχαρικά, το ξύσμα, τον χυμό πορτοκάλι και χτυπάμε, μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι.
• Κάνουμε κουλουράκια των 40 γραμμαρίων στο σχήμα που επιθυμούμε και τα τοποθετούμε σε ταψί με διαστάσεις 40x33 εκ. , στο οποίο έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί.
• Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε με πινέλο προσεκτικά τα κουλουράκια, να γυαλίσουν κατά το ψήσιμο.
• Ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
• Ταιριάζουν ωραία με μια κούπα τσάι ή καφέ.
Ingredients
Directions
Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
• Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο και το μέλι, μέχρι να αφρατέψουν, για περίπου 5 λεπτά.
• Προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε για ακόμη 1 λεπτό.
• Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τα μπαχαρικά, το ξύσμα, τον χυμό πορτοκάλι και χτυπάμε, μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι.
• Κάνουμε κουλουράκια των 40 γραμμαρίων στο σχήμα που επιθυμούμε και τα τοποθετούμε σε ταψί με διαστάσεις 40x33 εκ. , στο οποίο έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί.
• Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε με πινέλο προσεκτικά τα κουλουράκια, να γυαλίσουν κατά το ψήσιμο.
• Ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
• Ταιριάζουν ωραία με μια κούπα τσάι ή καφέ.