ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
45 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
5 λεπτά
Κατηγορία, , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα8 Μερίδες
Υλικά για τη τυρόπιτα
 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
 150 γρ. ελαιόλαδο
 500-600 γρ. φέτα
 2 κ.σ. ξερή ρίγανη
 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
 200 γρ. γάλα 3,5%
 200 γρ. σόδα (Αναψυκτικό)
 3 αυγά
1

Εκτέλεση για τη τυρόπιτα
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
• Σπάμε τη φέτα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ, προσθέτουμε το πιπέρι και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
• Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και απλώνουμε ανά δύο τα φύλλα με τη μεγάλη τους πλευρά μπροστά μας, στον πάγκο εργασίας.
• Ραντίζουμε τα φύλλα με λίγο ελαιόλαδο ώστε να τα βοηθήσουμε να γίνουν τραγανά κατά το ψήσιμο.
• Πασπαλίζουμε με το μείγμα της φέτας και το σουρώνουμε σε μορφή ακορντεόν.
• Τα πιάνουμε από τις δύο άκρες και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί του φούρνου 40*30.
• Συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουμε όλα τα φύλλα και το μείγμα της φέτας.
• Τοποθετούμε δίπλα δίπλα τα φύλλα ακορντεόν ώστε να χωρέσουν όλα στο ταψί.
• Περιχύνουμε τα φύλλα από πάνω με όσο ελαιόλαδο περίσσεψε.
• Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, με ένα σύρμα χειρός και προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι και τη σόδα.
• Περιχύνουμε την τυρόπιτα ομοιόμορφα παντού και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, να τραβήξουν τα φύλλα το υγρό μίγμα.
• Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα, για περίπου 45 λεπτά.
• Αφήνουμε 20΄να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια!

Ingredients

Υλικά για τη τυρόπιτα
 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
 150 γρ. ελαιόλαδο
 500-600 γρ. φέτα
 2 κ.σ. ξερή ρίγανη
 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
 200 γρ. γάλα 3,5%
 200 γρ. σόδα (Αναψυκτικό)
 3 αυγά

Directions

1

Εκτέλεση για τη τυρόπιτα
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
• Σπάμε τη φέτα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ, προσθέτουμε το πιπέρι και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
• Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και απλώνουμε ανά δύο τα φύλλα με τη μεγάλη τους πλευρά μπροστά μας, στον πάγκο εργασίας.
• Ραντίζουμε τα φύλλα με λίγο ελαιόλαδο ώστε να τα βοηθήσουμε να γίνουν τραγανά κατά το ψήσιμο.
• Πασπαλίζουμε με το μείγμα της φέτας και το σουρώνουμε σε μορφή ακορντεόν.
• Τα πιάνουμε από τις δύο άκρες και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί του φούρνου 40*30.
• Συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουμε όλα τα φύλλα και το μείγμα της φέτας.
• Τοποθετούμε δίπλα δίπλα τα φύλλα ακορντεόν ώστε να χωρέσουν όλα στο ταψί.
• Περιχύνουμε τα φύλλα από πάνω με όσο ελαιόλαδο περίσσεψε.
• Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, με ένα σύρμα χειρός και προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι και τη σόδα.
• Περιχύνουμε την τυρόπιτα ομοιόμορφα παντού και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, να τραβήξουν τα φύλλα το υγρό μίγμα.
• Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα, για περίπου 45 λεπτά.
• Αφήνουμε 20΄να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια!

Πανεύκολη τραγανή τυρόπιτα ακορντεόν
Κάνε share τη συνταγή!