ΑΝΑΜΟΝΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 45 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 5 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Εκτέλεση για τη τυρόπιτα
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
• Σπάμε τη φέτα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ, προσθέτουμε το πιπέρι και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
• Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και απλώνουμε ανά δύο τα φύλλα με τη μεγάλη τους πλευρά μπροστά μας, στον πάγκο εργασίας.
• Ραντίζουμε τα φύλλα με λίγο ελαιόλαδο ώστε να τα βοηθήσουμε να γίνουν τραγανά κατά το ψήσιμο.
• Πασπαλίζουμε με το μείγμα της φέτας και το σουρώνουμε σε μορφή ακορντεόν.
• Τα πιάνουμε από τις δύο άκρες και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί του φούρνου 40*30.
• Συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουμε όλα τα φύλλα και το μείγμα της φέτας.
• Τοποθετούμε δίπλα δίπλα τα φύλλα ακορντεόν ώστε να χωρέσουν όλα στο ταψί.
• Περιχύνουμε τα φύλλα από πάνω με όσο ελαιόλαδο περίσσεψε.
• Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, με ένα σύρμα χειρός και προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι και τη σόδα.
• Περιχύνουμε την τυρόπιτα ομοιόμορφα παντού και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, να τραβήξουν τα φύλλα το υγρό μίγμα.
• Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα, για περίπου 45 λεπτά.
• Αφήνουμε 20΄να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια!
Ingredients
Directions
Εκτέλεση για τη τυρόπιτα
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
• Σπάμε τη φέτα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ, προσθέτουμε το πιπέρι και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
• Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και απλώνουμε ανά δύο τα φύλλα με τη μεγάλη τους πλευρά μπροστά μας, στον πάγκο εργασίας.
• Ραντίζουμε τα φύλλα με λίγο ελαιόλαδο ώστε να τα βοηθήσουμε να γίνουν τραγανά κατά το ψήσιμο.
• Πασπαλίζουμε με το μείγμα της φέτας και το σουρώνουμε σε μορφή ακορντεόν.
• Τα πιάνουμε από τις δύο άκρες και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί του φούρνου 40*30.
• Συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουμε όλα τα φύλλα και το μείγμα της φέτας.
• Τοποθετούμε δίπλα δίπλα τα φύλλα ακορντεόν ώστε να χωρέσουν όλα στο ταψί.
• Περιχύνουμε τα φύλλα από πάνω με όσο ελαιόλαδο περίσσεψε.
• Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, με ένα σύρμα χειρός και προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι και τη σόδα.
• Περιχύνουμε την τυρόπιτα ομοιόμορφα παντού και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, να τραβήξουν τα φύλλα το υγρό μίγμα.
• Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα, για περίπου 45 λεπτά.
• Αφήνουμε 20΄να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια!