ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
240 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
Υλικά για το παγωτό γιαούρτι
 500 γρ. Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό, πλήρες
 400 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
 150 γρ. Μέλι
 200 γρ. Φράουλες
 200 γρ. Μπισκότα τύπου digestive
 8 Φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα
1

Για το παγωτό γιαούρτι
• Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει, για περίπου 3 λεπτά.
• Ρίχνουμε το μισό γιαούρτι, το μέλι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα για 1 λεπτό, μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά και να στέκεται.
• Τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ το υπόλοιπο γιαούρτι με τις φράουλες και χτυπάμε, μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.
• Στρώνουμε με μεμβράνη - σταυρωτά - το εσωτερικό από μια μακρόστενη φόρμα του κέικ 30x11 εκ. αφήνοντας τις άκρες να περισσεύουν αρκετά.
• Μεταφέρουμε στο εσωτερικό της φόρμας το μισό μείγμα από την κρέμα γάλακτος που έχουμε αφρατέψει, προσθέτουμε από πάνω τη μισή κρέμα φράουλας, τα μισά μπισκότα σπασμένα και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για ακόμη μία φορά.
• Καλύπτουμε το παγωτό με τη μεμβράνη που αφήσαμε να προεξέχει.
• Βάζουμε τη φόρμα με το μείγμα στην κατάψυξη να παγώσει, για 4-5 ώρες τουλάχιστον, ιδανικά για ένα βράδυ.
• Ξεφορμάρουμε το παγωτό και αφαιρούμε τη μεμβράνη.

Για το σερβίρισμα
• Σερβίρουμε το παγωτό σε μπολάκια με λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου ή σε φέτες.
• Αποθηκεύουμε στη κατάψυξη.

Ingredients

Υλικά για το παγωτό γιαούρτι
 500 γρ. Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό, πλήρες
 400 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
 150 γρ. Μέλι
 200 γρ. Φράουλες
 200 γρ. Μπισκότα τύπου digestive
 8 Φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα

Directions

1

Για το παγωτό γιαούρτι
• Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει, για περίπου 3 λεπτά.
• Ρίχνουμε το μισό γιαούρτι, το μέλι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα για 1 λεπτό, μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά και να στέκεται.
• Τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ το υπόλοιπο γιαούρτι με τις φράουλες και χτυπάμε, μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.
• Στρώνουμε με μεμβράνη - σταυρωτά - το εσωτερικό από μια μακρόστενη φόρμα του κέικ 30x11 εκ. αφήνοντας τις άκρες να περισσεύουν αρκετά.
• Μεταφέρουμε στο εσωτερικό της φόρμας το μισό μείγμα από την κρέμα γάλακτος που έχουμε αφρατέψει, προσθέτουμε από πάνω τη μισή κρέμα φράουλας, τα μισά μπισκότα σπασμένα και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για ακόμη μία φορά.
• Καλύπτουμε το παγωτό με τη μεμβράνη που αφήσαμε να προεξέχει.
• Βάζουμε τη φόρμα με το μείγμα στην κατάψυξη να παγώσει, για 4-5 ώρες τουλάχιστον, ιδανικά για ένα βράδυ.
• Ξεφορμάρουμε το παγωτό και αφαιρούμε τη μεμβράνη.

Για το σερβίρισμα
• Σερβίρουμε το παγωτό σε μπολάκια με λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου ή σε φέτες.
• Αποθηκεύουμε στη κατάψυξη.

Παγωτό γιαούρτι με γεύση cheesecake
Κάνε share τη συνταγή!