ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
20 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15 λεπτά
ΚατηγορίαΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα10 Μερίδες
Υλικά για μπισκότα μπράουνις με πορτοκάλι
 160 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
 50 γρ. Κακάο
 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
 1 Πρέζα αλάτι
 150 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα 54% κακάο
 2 κ.σ. Βούτυρο
 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
 60 γρ. Καστανή ζάχαρη
 60 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 1 Πορτοκάλι (ξύσμα)
 1/2 Πορτοκάλι (χυμός)
 2 Μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
 2 κ.σ. Γάλα
 100 γρ. Σταγόνες κουβερτούρας
1

Για τα μπισκότα μπράουνις με πορτοκάλι
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
• Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, στα 800 Watt, για 2 λεπτά λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο.
• Προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας βουτύρου τη βανίλια, τις ζάχαρες, το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό.
• Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
• Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
• Προσθέτουμε και το γάλα.
• Ρίχνουμε τα ξηρά συστατικά στα υγρά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
• Προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
• Σε ένα ταψί με λαδόκολλα φτιάχνουμε το κάθε μπισκότο με 2-3 κ.σ. από το μείγμα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
• Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
• Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς στο ταψί, πριν τα σερβίρουμε.

Ingredients

Υλικά για μπισκότα μπράουνις με πορτοκάλι
 160 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
 50 γρ. Κακάο
 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
 1 Πρέζα αλάτι
 150 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα 54% κακάο
 2 κ.σ. Βούτυρο
 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
 60 γρ. Καστανή ζάχαρη
 60 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 1 Πορτοκάλι (ξύσμα)
 1/2 Πορτοκάλι (χυμός)
 2 Μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
 2 κ.σ. Γάλα
 100 γρ. Σταγόνες κουβερτούρας

Directions

1

Για τα μπισκότα μπράουνις με πορτοκάλι
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
• Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, στα 800 Watt, για 2 λεπτά λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο.
• Προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας βουτύρου τη βανίλια, τις ζάχαρες, το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό.
• Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
• Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
• Προσθέτουμε και το γάλα.
• Ρίχνουμε τα ξηρά συστατικά στα υγρά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
• Προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
• Σε ένα ταψί με λαδόκολλα φτιάχνουμε το κάθε μπισκότο με 2-3 κ.σ. από το μείγμα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
• Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
• Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς στο ταψί, πριν τα σερβίρουμε.

Μπισκότα μπράουνις με πορτοκάλι
Κάνε share τη συνταγή!