ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
30 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Κατηγορία, , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα8 Μερίδες
Υλικά για το picadillo
 80 γρ. Ελαιόλαδο
 1 Ξερό κρεμμύδι
 2 Σκελίδες σκόρδο
 600 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά από λάπα
 500 γρ. Ντοματάκια στη σάλτσα τους ή κονκασέ
 1 κ.σ. Ξίδι
 1 κ.σ. Ζάχαρη
 1/2 κ.γ. Κανέλα
 1 κ.γ. Κύμινο
 1 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 150 γρ. Τριμμένη μοτσαρέλα
 8 Μίνι τορτίγιες 15 εκ.
1

Για το picadillo
• Τοποθετούμε στην ψησταριά ένα μαντέμι και ανάβουμε, να κάψει πολύ καλά.
• Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον κιμά και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
• Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και ψήνουμε για 2 λεπτά ακόμη.
• Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη, για να βγάλουν όλα τα αρώματά τους και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
• Ρίχνουμε τις ντομάτες, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε με μία κουτάλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
• Σβήνουμε την ψησταριά, πασπαλίζουμε την επιφάνεια του κιμά με την τριμμένη μοτσαρέλα και αφήνουμε να λιώσει με τη θερμοκρασία που ήδη υπάρχει.
• Σερβίρουμε ζεστό αλλά όχι να καίει, με τις τορτίγιες στο πλάι.

Ingredients

Υλικά για το picadillo
 80 γρ. Ελαιόλαδο
 1 Ξερό κρεμμύδι
 2 Σκελίδες σκόρδο
 600 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά από λάπα
 500 γρ. Ντοματάκια στη σάλτσα τους ή κονκασέ
 1 κ.σ. Ξίδι
 1 κ.σ. Ζάχαρη
 1/2 κ.γ. Κανέλα
 1 κ.γ. Κύμινο
 1 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 150 γρ. Τριμμένη μοτσαρέλα
 8 Μίνι τορτίγιες 15 εκ.

Directions

1

Για το picadillo
• Τοποθετούμε στην ψησταριά ένα μαντέμι και ανάβουμε, να κάψει πολύ καλά.
• Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον κιμά και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
• Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και ψήνουμε για 2 λεπτά ακόμη.
• Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη, για να βγάλουν όλα τα αρώματά τους και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
• Ρίχνουμε τις ντομάτες, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε με μία κουτάλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
• Σβήνουμε την ψησταριά, πασπαλίζουμε την επιφάνεια του κιμά με την τριμμένη μοτσαρέλα και αφήνουμε να λιώσει με τη θερμοκρασία που ήδη υπάρχει.
• Σερβίρουμε ζεστό αλλά όχι να καίει, με τις τορτίγιες στο πλάι.

Μεξικάνικο picadillo σε μίνι τορτίγιες
Κάνε share τη συνταγή!