ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
15 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
20 λεπτά
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
Υλικά για τη μακαρονάδα καπρέζε
 500 γρ. Πέννες
 1 Ξερό λευκό κρεμμύδι
 1 Σκελίδα σκόρδο
 80 γρ. Ελαιόλαδο
 4 Ντομάτες ώριμες (μεγάλες)
 200 γρ. Μοτσαρέλα τριμμένη
 8 Φύλλα βασιλικό
 2-3 κ.σ. Σιρόπι βαλσαμικού
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1

Για τη μακαρονάδα καπρέζε
• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό, μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Μόλις αρχίζει το νερό να κοχλάζει, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για όσο αναγράφει η συσκευασία.
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα, ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
• Προσθέτουμε τη ντομάτα ψιλοκομμένη, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, τα φύλλα του βασιλικού ψιλοκομμένα, τις πένες και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Σερβίρουμε με το σιρόπι βαλσαμικού από επάνω.

Ingredients

Υλικά για τη μακαρονάδα καπρέζε
 500 γρ. Πέννες
 1 Ξερό λευκό κρεμμύδι
 1 Σκελίδα σκόρδο
 80 γρ. Ελαιόλαδο
 4 Ντομάτες ώριμες (μεγάλες)
 200 γρ. Μοτσαρέλα τριμμένη
 8 Φύλλα βασιλικό
 2-3 κ.σ. Σιρόπι βαλσαμικού
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

1

Για τη μακαρονάδα καπρέζε
• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό, μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Μόλις αρχίζει το νερό να κοχλάζει, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για όσο αναγράφει η συσκευασία.
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα, ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
• Προσθέτουμε τη ντομάτα ψιλοκομμένη, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, τα φύλλα του βασιλικού ψιλοκομμένα, τις πένες και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Σερβίρουμε με το σιρόπι βαλσαμικού από επάνω.

Μακαρονάδα με σάλτσα καπρέζε
Κάνε share τη συνταγή!