ΑΝΑΜΟΝΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 50 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Εκτέλεση για το κοτόπουλο με αγκινάρες
• Φοράμε γάντια, κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους 4 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
• Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να καλυφθεί το κοτόπουλο.
• Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο.
• Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε 3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
• Το αποσύρουμε σε ένα πιάτο για τη συνέχεια.
• Κόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
• Προσθέτουμε τις αγκινάρες, τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες, το κοτόπουλο και σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό.
• Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το νερό, τη ρίγανη, και ανακατεύουμε.
• Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά.
• Διορθώνουμε αλάτι και πιπέρι στο τέλος!
Εκτέλεση για το σερβίρισμα
• Σερβίρουμε με φέτες ψωμιού, ελαιόλαδο, λεμόνι και ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.
Ingredients
Directions
Εκτέλεση για το κοτόπουλο με αγκινάρες
• Φοράμε γάντια, κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους 4 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
• Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να καλυφθεί το κοτόπουλο.
• Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο.
• Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε 3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
• Το αποσύρουμε σε ένα πιάτο για τη συνέχεια.
• Κόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
• Προσθέτουμε τις αγκινάρες, τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες, το κοτόπουλο και σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό.
• Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το νερό, τη ρίγανη, και ανακατεύουμε.
• Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά.
• Διορθώνουμε αλάτι και πιπέρι στο τέλος!
Εκτέλεση για το σερβίρισμα
• Σερβίρουμε με φέτες ψωμιού, ελαιόλαδο, λεμόνι και ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.