ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
10 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
25 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
20 λεπτά
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα18 Μερίδες
Υλικά για κιμαδοπιτάκια
 1 Πακέτο ζύμη κουρού
 300 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 Ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 1 Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 1 σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένη
 1 Καρότο τριμμένο
 50 γρ. Λευκό κρασί
 1κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
 1κ.γ. Ρίγανη ξερή
 1κ.γ. Θυμάρι ξερό
 1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 150 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
 2 Κρόκους αυγού
 1 κ.σ. Νερό
1

Για τα κιμαδοπιτάκια
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
• Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι και πάπρικα, για 3-4 λεπτά.
• Ρίχνουμε μέσα το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
• Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
• Προσθέτουμε στο τηγάνι το φρέσκο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
• Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει για 5-10 λεπτά.
• Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο και τα περνάμε ελαφρά με έναν πλάστη.
• Με ένα κουπ πατ 10 εκ. κόβουμε τη ζύμη.
• Παίρνουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση και την τοποθετούμε στο κέντρο του κάθε ζυμαριού.
• Αλείφουμε γύρω γύρω την κάθε ζύμη με χτυπημένο αυγό με νερό, για να κολλήσει και κλείνουμε τα κιμαδοπιτάκια. Τα πατάμε με ένα πιρούνι για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
• Τοποθετούμε τα κιμαδοπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το υπόλοιπο αυγό με νερό που μας έχει μείνει.
• Ψήνουμε για 20-25 λεπτά

Ingredients

Υλικά για κιμαδοπιτάκια
 1 Πακέτο ζύμη κουρού
 300 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 Ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 1 Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 1 σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένη
 1 Καρότο τριμμένο
 50 γρ. Λευκό κρασί
 1κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
 1κ.γ. Ρίγανη ξερή
 1κ.γ. Θυμάρι ξερό
 1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 150 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
 2 Κρόκους αυγού
 1 κ.σ. Νερό

Directions

1

Για τα κιμαδοπιτάκια
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
• Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι και πάπρικα, για 3-4 λεπτά.
• Ρίχνουμε μέσα το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
• Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
• Προσθέτουμε στο τηγάνι το φρέσκο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
• Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει για 5-10 λεπτά.
• Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο και τα περνάμε ελαφρά με έναν πλάστη.
• Με ένα κουπ πατ 10 εκ. κόβουμε τη ζύμη.
• Παίρνουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση και την τοποθετούμε στο κέντρο του κάθε ζυμαριού.
• Αλείφουμε γύρω γύρω την κάθε ζύμη με χτυπημένο αυγό με νερό, για να κολλήσει και κλείνουμε τα κιμαδοπιτάκια. Τα πατάμε με ένα πιρούνι για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
• Τοποθετούμε τα κιμαδοπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το υπόλοιπο αυγό με νερό που μας έχει μείνει.
• Ψήνουμε για 20-25 λεπτά

Κιμαδοπιτάκια κουρού
Κάνε share τη συνταγή!