ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
240 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα8 Μερίδες
Υλικά για το γιαουρτογλυκό
 800 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
 100 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 250 γρ. Κουβερτούρα λευκή ΓΙΩΤΗΣ
 100 γρ. Φρουί ζελέ ροδάκινο ΓΙΩΤΗΣ
 200 γρ. Ζεστό νερό
 400 γρ. Ροδάκινα
 4 κ.σ. Ζάχαρη άχνη
 5-6 Φύλλα φρέσκου δυόσμου
1

Για το γιαουρτογλυκό
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το φρουί ζελέ ροδάκινο και το ζεστό νερό και ανακατεύουμε, να διαλυθεί εντελώς.
• Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, για 10 λεπτά.
• Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα πολύ καλά.
• Προσθέτουμε το φρουί ζελέ ροδάκινο και ανακατεύουμε με το σύρμα.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, για 2 λεπτά στα 800 Watt. Εναλλακτικά λιώνουμε σε μπεν - μαρί.
• Προσθέτουμε στο μπολ με το γιαούρτι και το ζελέ, τα μισά ροδάκινα κομμένα σε κύβους, τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
• Σε μία φόρμα του κέικ μακρόστενη 30x11 εκ. απλώνουμε μεμβράνη, να καλυφθεί όλη η επιφάνειά της.
• Ρίχνουμε όλο το μείγμα μέσα στη φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.
• Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τα υπόλοιπα ροδάκινα κομμένα σε κύβους, την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε, μέχρι να γίνει σάλτσα.
• Μόλις το γλυκό παγώσει, ξεφορμάρουμε προσεκτικά σε ένα δίσκο σερβιρίσματος.
• Απλώνουμε τη σάλτσα από ροδάκινα επάνω στο γλυκό και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και λίγες φέτες από ροδάκινο.

Ingredients

Υλικά για το γιαουρτογλυκό
 800 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
 100 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 250 γρ. Κουβερτούρα λευκή ΓΙΩΤΗΣ
 100 γρ. Φρουί ζελέ ροδάκινο ΓΙΩΤΗΣ
 200 γρ. Ζεστό νερό
 400 γρ. Ροδάκινα
 4 κ.σ. Ζάχαρη άχνη
 5-6 Φύλλα φρέσκου δυόσμου

Directions

1

Για το γιαουρτογλυκό
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το φρουί ζελέ ροδάκινο και το ζεστό νερό και ανακατεύουμε, να διαλυθεί εντελώς.
• Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, για 10 λεπτά.
• Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα πολύ καλά.
• Προσθέτουμε το φρουί ζελέ ροδάκινο και ανακατεύουμε με το σύρμα.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, για 2 λεπτά στα 800 Watt. Εναλλακτικά λιώνουμε σε μπεν - μαρί.
• Προσθέτουμε στο μπολ με το γιαούρτι και το ζελέ, τα μισά ροδάκινα κομμένα σε κύβους, τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
• Σε μία φόρμα του κέικ μακρόστενη 30x11 εκ. απλώνουμε μεμβράνη, να καλυφθεί όλη η επιφάνειά της.
• Ρίχνουμε όλο το μείγμα μέσα στη φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.
• Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τα υπόλοιπα ροδάκινα κομμένα σε κύβους, την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε, μέχρι να γίνει σάλτσα.
• Μόλις το γλυκό παγώσει, ξεφορμάρουμε προσεκτικά σε ένα δίσκο σερβιρίσματος.
• Απλώνουμε τη σάλτσα από ροδάκινα επάνω στο γλυκό και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και λίγες φέτες από ροδάκινο.

Γιαουρτογλυκό με λευκή κουβερτούρα και ροδάκινα
Κάνε share τη συνταγή!