ΑΝΑΜΟΝΗΣ 10 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 25 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Για τη γέμιση με κανταΐφι
• Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το φύλλο κανταΐφι κομμένο σε μικρά κομμάτια. Σοτάρουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό παντού, ανακατεύοντας συνέχεια.
• Αφαιρούμε το κανταΐφι σε ένα μπολ, προσθέτουμε την πραλίνα φιστικιού και με μία σπάτουλα ομογενοποιούμε πολύ καλά να γίνει μία πάστα.
• Κρατάμε στην άκρη για λίγο.
Για το μπράουνις
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά στα 800 Watt. (Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε σε μπεν μαρί).
• Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με τη σοκολάτα και αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσει ελαφρώς.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά.
• Στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα προσθέτουμε τα αυγά και τα δύο είδη ζάχαρης και χτυπάμε με το σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά, ώστε να ομογενοποιηθούν.
• Μεταφέρουμε στο ίδιο μπολ το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ, κάνοντας κυκλικές κινήσεις.
• Βουτυρώνουμε ένα ταψί 33x22 εκ. και πασπαλίζουμε με κακάο ή στρώνουμε μία λαδόκολλα.
• Μεταφέρουμε στο ταψί το μισό μείγμα και απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Συνεχίζουμε με μία στρώση από το κανταΐφι με την πραλίνα φιστικιού και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα από το μπράουνις.
• Στρώνουμε ομοιόμορφα από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 25-30 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
• Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
• Σερβίρουμε με έξτρα πραλίνα φιστικιού από πάνω και φιστίκια Αιγίνης.
Ingredients
Directions
Για τη γέμιση με κανταΐφι
• Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το φύλλο κανταΐφι κομμένο σε μικρά κομμάτια. Σοτάρουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό παντού, ανακατεύοντας συνέχεια.
• Αφαιρούμε το κανταΐφι σε ένα μπολ, προσθέτουμε την πραλίνα φιστικιού και με μία σπάτουλα ομογενοποιούμε πολύ καλά να γίνει μία πάστα.
• Κρατάμε στην άκρη για λίγο.
Για το μπράουνις
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά στα 800 Watt. (Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε σε μπεν μαρί).
• Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με τη σοκολάτα και αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσει ελαφρώς.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά.
• Στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα προσθέτουμε τα αυγά και τα δύο είδη ζάχαρης και χτυπάμε με το σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά, ώστε να ομογενοποιηθούν.
• Μεταφέρουμε στο ίδιο μπολ το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ, κάνοντας κυκλικές κινήσεις.
• Βουτυρώνουμε ένα ταψί 33x22 εκ. και πασπαλίζουμε με κακάο ή στρώνουμε μία λαδόκολλα.
• Μεταφέρουμε στο ταψί το μισό μείγμα και απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Συνεχίζουμε με μία στρώση από το κανταΐφι με την πραλίνα φιστικιού και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα από το μπράουνις.
• Στρώνουμε ομοιόμορφα από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 25-30 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
• Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
• Σερβίρουμε με έξτρα πραλίνα φιστικιού από πάνω και φιστίκια Αιγίνης.