ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
10 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
25 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα8 Μερίδες
Υλικά για το Dubai Μπράουνις
 200 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
 300 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 100 γρ. Ζάχαρη καστανή
 50 γρ. Κακάο
 250 γρ. Κουβερτούρα 54% κακάο
 200 γρ. Βούτυρο
 4 Αυγά
 1 Πρέζα αλάτι
Υλικά για τη γέμιση με κανταΐφι
 250 γρ. Πραλίνα φιστικιού
 250 γρ. Φύλλο κανταΐφι
 50 γρ. Βούτυρο
 50 γρ. Φιστίκια Αιγίνης για το σερβίρισμα
1

Για τη γέμιση με κανταΐφι
• Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το φύλλο κανταΐφι κομμένο σε μικρά κομμάτια. Σοτάρουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό παντού, ανακατεύοντας συνέχεια.
• Αφαιρούμε το κανταΐφι σε ένα μπολ, προσθέτουμε την πραλίνα φιστικιού και με μία σπάτουλα ομογενοποιούμε πολύ καλά να γίνει μία πάστα.
• Κρατάμε στην άκρη για λίγο.

Για το μπράουνις
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά στα 800 Watt. (Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε σε μπεν μαρί).
• Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με τη σοκολάτα και αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσει ελαφρώς.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά.
• Στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα προσθέτουμε τα αυγά και τα δύο είδη ζάχαρης και χτυπάμε με το σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά, ώστε να ομογενοποιηθούν.
• Μεταφέρουμε στο ίδιο μπολ το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ, κάνοντας κυκλικές κινήσεις.
• Βουτυρώνουμε ένα ταψί 33x22 εκ. και πασπαλίζουμε με κακάο ή στρώνουμε μία λαδόκολλα.
• Μεταφέρουμε στο ταψί το μισό μείγμα και απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Συνεχίζουμε με μία στρώση από το κανταΐφι με την πραλίνα φιστικιού και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα από το μπράουνις.
• Στρώνουμε ομοιόμορφα από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 25-30 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
• Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
• Σερβίρουμε με έξτρα πραλίνα φιστικιού από πάνω και φιστίκια Αιγίνης.

Ingredients

Υλικά για το Dubai Μπράουνις
 200 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
 300 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 100 γρ. Ζάχαρη καστανή
 50 γρ. Κακάο
 250 γρ. Κουβερτούρα 54% κακάο
 200 γρ. Βούτυρο
 4 Αυγά
 1 Πρέζα αλάτι
Υλικά για τη γέμιση με κανταΐφι
 250 γρ. Πραλίνα φιστικιού
 250 γρ. Φύλλο κανταΐφι
 50 γρ. Βούτυρο
 50 γρ. Φιστίκια Αιγίνης για το σερβίρισμα

Directions

1

Για τη γέμιση με κανταΐφι
• Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το φύλλο κανταΐφι κομμένο σε μικρά κομμάτια. Σοτάρουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό παντού, ανακατεύοντας συνέχεια.
• Αφαιρούμε το κανταΐφι σε ένα μπολ, προσθέτουμε την πραλίνα φιστικιού και με μία σπάτουλα ομογενοποιούμε πολύ καλά να γίνει μία πάστα.
• Κρατάμε στην άκρη για λίγο.

Για το μπράουνις
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά στα 800 Watt. (Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε σε μπεν μαρί).
• Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με τη σοκολάτα και αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσει ελαφρώς.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά.
• Στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα προσθέτουμε τα αυγά και τα δύο είδη ζάχαρης και χτυπάμε με το σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά, ώστε να ομογενοποιηθούν.
• Μεταφέρουμε στο ίδιο μπολ το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ, κάνοντας κυκλικές κινήσεις.
• Βουτυρώνουμε ένα ταψί 33x22 εκ. και πασπαλίζουμε με κακάο ή στρώνουμε μία λαδόκολλα.
• Μεταφέρουμε στο ταψί το μισό μείγμα και απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Συνεχίζουμε με μία στρώση από το κανταΐφι με την πραλίνα φιστικιού και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα από το μπράουνις.
• Στρώνουμε ομοιόμορφα από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 25-30 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
• Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
• Σερβίρουμε με έξτρα πραλίνα φιστικιού από πάνω και φιστίκια Αιγίνης.

Επικό Σοκολατένιο Dubai Μπράουνις
Κάνε share τη συνταγή!