ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
20 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
Υλικά για το carrot cake με νιφάδες βρώμης
 100 γρ. Νιφάδες βρώμης Quaker
 2 κ.σ. Νιφάδες βρώμης Quaker
 2 κ.σ. Μπέικιν πάουντερ
 1 Πρέζα αλάτι
 1 κ.γ. Κανέλα
 1/2 κ.γ. Μοσχοκάρυδο
 2 Αυγά
 150 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά
 5 κ.σ. Μέλι
 1 Καρότο μεγάλο τριμμένο
 80 γρ. Καρύδια
 4 κ.σ. Σταφίδες
Υλικά για το frosting μελιού
 200 γρ. Κρέμα τυρί light
 2 κ.σ. Μέλι
 2 κ.σ. Γκότζι μπέρι (Προαιρετικά)
1

Για το carrot cake
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Στον κάδο του μπλέντερ ρίχνουμε τα 100 γρ. νιφάδες βρώμης και χτυπάμε, μέχρι να έχουμε την υφή αλευριού.
• Προσθέτουμε το μπέικιν, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, το μέλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, για 30 δευτερόλεπτα.
• Ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά το τριμμένο καρότο και το μείγμα με τις νιφάδες βρώμης που χτυπήσαμε και ομογενοποιούμε με ένα κουτάλι.
• Προσθέτουμε στο τέλος τις 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης, για να δώσουν ωραία υφή στο κέικ, τους μισούς ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε ελάχιστα.
• Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι 20x25 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε όλο το μείγμα που ετοιμάσαμε.
• Πασπαλίζουμε από πάνω τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς και ψήνουμε για 20 λεπτά.
• Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Για το σερβίρισμα
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το μέλι, με ένα κουτάλι απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω από το κρύο carrot cake και πασπαλίζουμε με τα γκότζι μπέρι.
• Κόβουμε σε κομμάτια.

Ingredients

Υλικά για το carrot cake με νιφάδες βρώμης
 100 γρ. Νιφάδες βρώμης Quaker
 2 κ.σ. Νιφάδες βρώμης Quaker
 2 κ.σ. Μπέικιν πάουντερ
 1 Πρέζα αλάτι
 1 κ.γ. Κανέλα
 1/2 κ.γ. Μοσχοκάρυδο
 2 Αυγά
 150 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά
 5 κ.σ. Μέλι
 1 Καρότο μεγάλο τριμμένο
 80 γρ. Καρύδια
 4 κ.σ. Σταφίδες
Υλικά για το frosting μελιού
 200 γρ. Κρέμα τυρί light
 2 κ.σ. Μέλι
 2 κ.σ. Γκότζι μπέρι (Προαιρετικά)

Directions

1

Για το carrot cake
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Στον κάδο του μπλέντερ ρίχνουμε τα 100 γρ. νιφάδες βρώμης και χτυπάμε, μέχρι να έχουμε την υφή αλευριού.
• Προσθέτουμε το μπέικιν, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, το μέλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, για 30 δευτερόλεπτα.
• Ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά το τριμμένο καρότο και το μείγμα με τις νιφάδες βρώμης που χτυπήσαμε και ομογενοποιούμε με ένα κουτάλι.
• Προσθέτουμε στο τέλος τις 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης, για να δώσουν ωραία υφή στο κέικ, τους μισούς ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε ελάχιστα.
• Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι 20x25 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε όλο το μείγμα που ετοιμάσαμε.
• Πασπαλίζουμε από πάνω τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς και ψήνουμε για 20 λεπτά.
• Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Για το σερβίρισμα
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το μέλι, με ένα κουτάλι απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω από το κρύο carrot cake και πασπαλίζουμε με τα γκότζι μπέρι.
• Κόβουμε σε κομμάτια.

Carrot Cake με νιφάδες βρώμης και frosting μελιού
Κάνε share τη συνταγή!