ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
20 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
5 λεπτά
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
Υλικά για το Gluhwein
 1 Πορτοκάλι (μικρό)
 200 γρ. Νερό
 80 γρ. Μέλι
 2 Ξύλα κανέλας
 1 Κλωναράκι δεντρολίβανο
 800 γρ. Κόκκινο κρασί
 50 γρ. Ρούμι (προαιρετικά)
Υλικά για το σερβίρισμα
 200 γρ. Κριτσίνια
 100 γρ. Ροκφορ ή μπλε τυρί
1

Για το Gluhwein
• Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το πορτοκάλι κομμένο σε φέτες, το νερό, το μέλι, τα ξύλα κανέλας, το δεντρολίβανο και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά, για να πάρει μια βράση και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
• Σουρώνουμε και σερβίρουμε το Gluhwein ζεστό, με 1 κ.σ. ρούμι σε κάθε ποτήρι.
• Συνοδεύουμε με μπλε τυρί σε κομμάτια και κριτσίνια της αρεσκείας μας.

Ingredients

Υλικά για το Gluhwein
 1 Πορτοκάλι (μικρό)
 200 γρ. Νερό
 80 γρ. Μέλι
 2 Ξύλα κανέλας
 1 Κλωναράκι δεντρολίβανο
 800 γρ. Κόκκινο κρασί
 50 γρ. Ρούμι (προαιρετικά)
Υλικά για το σερβίρισμα
 200 γρ. Κριτσίνια
 100 γρ. Ροκφορ ή μπλε τυρί

Directions

1

Για το Gluhwein
• Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το πορτοκάλι κομμένο σε φέτες, το νερό, το μέλι, τα ξύλα κανέλας, το δεντρολίβανο και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά, για να πάρει μια βράση και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
• Σουρώνουμε και σερβίρουμε το Gluhwein ζεστό, με 1 κ.σ. ρούμι σε κάθε ποτήρι.
• Συνοδεύουμε με μπλε τυρί σε κομμάτια και κριτσίνια της αρεσκείας μας.

Αρωματικό Gluhwein
Κάνε share τη συνταγή!