ΑΝΑΜΟΝΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 30 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Για τη φουρνιστή γάμπαρη
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C, στον αέρα.
• Σε ένα ταψάκι ή πυρέξ 23x33 εκ., προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, τη ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό και ανακατεύουμε καλά.
• Τοποθετούμε τη σάλτσα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
• Καθαρίζουμε τη γάμπαρη, αφαιρώντας τα κελύφη και το εντεράκι της, αλλά κρατάμε την ουρά και το κεφάλι, που θα δώσουν ωραία γεύση στη σάλτσα.
• Αφού περάσουν τα 20 λεπτά, αφαιρούμε από τον φούρνο τη σάλτσα και προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τη γάμπαρη, να βυθιστεί στη σάλτσα, μπόλικη φέτα σπασμένη από πάνω, τον δυόσμο ψιλοκομμένο και φουρνίζουμε για ακόμη 10-15 λεπτά.
• Σερβίρουμε τη φουρνιστή γάμπαρη με φρυγανισμένο ψωμί και ελαιόλαδο.
Ingredients
Directions
Για τη φουρνιστή γάμπαρη
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C, στον αέρα.
• Σε ένα ταψάκι ή πυρέξ 23x33 εκ., προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, τη ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό και ανακατεύουμε καλά.
• Τοποθετούμε τη σάλτσα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
• Καθαρίζουμε τη γάμπαρη, αφαιρώντας τα κελύφη και το εντεράκι της, αλλά κρατάμε την ουρά και το κεφάλι, που θα δώσουν ωραία γεύση στη σάλτσα.
• Αφού περάσουν τα 20 λεπτά, αφαιρούμε από τον φούρνο τη σάλτσα και προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τη γάμπαρη, να βυθιστεί στη σάλτσα, μπόλικη φέτα σπασμένη από πάνω, τον δυόσμο ψιλοκομμένο και φουρνίζουμε για ακόμη 10-15 λεπτά.
• Σερβίρουμε τη φουρνιστή γάμπαρη με φρυγανισμένο ψωμί και ελαιόλαδο.