ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
5 ώρες
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
5 λεπτά
ΚατηγορίαΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
Υλικά για 1 κιλό κρέας
 3 Σκελίδες σκόρδο
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 1/2 κ.σ. Πάπρικα καπνιστή
 50 γρ. Ρίγανη αποξηραμένη
 1 κ.σ. Κύμινο
 50 γρ. Μηλόξιδο
 150 γρ. Κρασί λευκό
 2 Κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
 1 Κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
1

• Στον κάδο του μπλέντερ προσθέτουμε το σκόρδο, λίγη ποσότητα από το κρασί και το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός.
• Προσθέτουμε στο μπλέντερ και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα μυρωδικά και χτυπάμε για 1 λεπτό.
• Προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Αλείφουμε με τη μαρινάδα το χοιρινό, φορώντας γάντια, τοποθετούμε σε ένα σκεύος και καλύπτουμε με μεβράνη.
• Βάζουμε το κρέας στο ψυγείο για 5 ώρες.
• Πριν το ψήσιμο, αφήνουμε το χοιρινό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.

Ingredients

Υλικά για 1 κιλό κρέας
 3 Σκελίδες σκόρδο
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 1 1/2 κ.σ. Πάπρικα καπνιστή
 50 γρ. Ρίγανη αποξηραμένη
 1 κ.σ. Κύμινο
 50 γρ. Μηλόξιδο
 150 γρ. Κρασί λευκό
 2 Κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
 1 Κλωνάρι φρέσκο θυμάρι

Directions

1

• Στον κάδο του μπλέντερ προσθέτουμε το σκόρδο, λίγη ποσότητα από το κρασί και το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός.
• Προσθέτουμε στο μπλέντερ και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα μυρωδικά και χτυπάμε για 1 λεπτό.
• Προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Αλείφουμε με τη μαρινάδα το χοιρινό, φορώντας γάντια, τοποθετούμε σε ένα σκεύος και καλύπτουμε με μεβράνη.
• Βάζουμε το κρέας στο ψυγείο για 5 ώρες.
• Πριν το ψήσιμο, αφήνουμε το χοιρινό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.

Μαρινάδα για χοιρινές μπριζόλες – πανσέτες
Κάνε share τη συνταγή!