ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
30 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
30 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
20 λεπτά
ΚατηγορίαΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα12 Μερίδες
 1 Πακέτο φύλλο κουρού
 500 γρ. Μανιτάρια σαμπινιόν
 60 γρ. Ελαιόλαδο
 2 Σκελίδες σκόρδο
 2 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
 1 Ξερό κρεμμύδι λευκό, μικρό
 2 Αυγά μέτρια
 1 κ.γ. Μοσχοκάρυδο
 150 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 1 Αυγό μέτριο (για το άλειμμα)
 50 γρ. Γάλα φρέσκο πλήρες 3,5% λιπαρά
 50 γρ. Σουσάμι
1

Για τα μανιταροπιτάκια
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180ο C.
• Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 10 λεπτά.
• Προσθέτουμε τα φύλλα από το θυμάρι ψιλοκομμένα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 5 λεπτά.
• Αφαιρούμε το μείγμα από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
• Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, για 30 λεπτά.
• Προσθέτουμε στο μείγμα τα αυγά, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
• Απλώνουμε σε έναν πάγκο κοπής το φύλλο κουρού και κόβουμε με το μαχαίρι 4 λωρίδες κάθετα και 3 οριζόντια με τη μεγάλη πλευρά σε εμάς, ώστε να δημιουργήσουμε 12 μικρά τετραγωνάκια.
• Μοιράζουμε τη γέμιση με ένα κουτάλι του γλυκού στα τετράγωνα φύλλα, στη μέση.
• Διπλώνουμε τις 2 διαγώνιες άκρες, ώστε να δημιουργήσουμε τριγωνάκια.
• Απλώνουμε σε μια λαμαρίνα φούρνου 43x30εκ. ένα αντικολλητικό χαρτί.
• Μοιράζουμε τα τρίγωνα μανιταροπιτάκια στη λαμαρίνα σε ίσες αποστάσεις.
• Ανακατεύουμε το αυγό για το άλειμμα μαζί με το γάλα σε ένα μπολ με σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Απλώνουμε με ένα πινέλο το μείγμα με το γάλα επάνω από τα μανιταροπιτάκια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 30 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
• Σερβίρουμε.

Ingredients

 1 Πακέτο φύλλο κουρού
 500 γρ. Μανιτάρια σαμπινιόν
 60 γρ. Ελαιόλαδο
 2 Σκελίδες σκόρδο
 2 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
 1 Ξερό κρεμμύδι λευκό, μικρό
 2 Αυγά μέτρια
 1 κ.γ. Μοσχοκάρυδο
 150 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 1 Αυγό μέτριο (για το άλειμμα)
 50 γρ. Γάλα φρέσκο πλήρες 3,5% λιπαρά
 50 γρ. Σουσάμι

Directions

1

Για τα μανιταροπιτάκια
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180ο C.
• Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 10 λεπτά.
• Προσθέτουμε τα φύλλα από το θυμάρι ψιλοκομμένα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 5 λεπτά.
• Αφαιρούμε το μείγμα από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
• Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, για 30 λεπτά.
• Προσθέτουμε στο μείγμα τα αυγά, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
• Απλώνουμε σε έναν πάγκο κοπής το φύλλο κουρού και κόβουμε με το μαχαίρι 4 λωρίδες κάθετα και 3 οριζόντια με τη μεγάλη πλευρά σε εμάς, ώστε να δημιουργήσουμε 12 μικρά τετραγωνάκια.
• Μοιράζουμε τη γέμιση με ένα κουτάλι του γλυκού στα τετράγωνα φύλλα, στη μέση.
• Διπλώνουμε τις 2 διαγώνιες άκρες, ώστε να δημιουργήσουμε τριγωνάκια.
• Απλώνουμε σε μια λαμαρίνα φούρνου 43x30εκ. ένα αντικολλητικό χαρτί.
• Μοιράζουμε τα τρίγωνα μανιταροπιτάκια στη λαμαρίνα σε ίσες αποστάσεις.
• Ανακατεύουμε το αυγό για το άλειμμα μαζί με το γάλα σε ένα μπολ με σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Απλώνουμε με ένα πινέλο το μείγμα με το γάλα επάνω από τα μανιταροπιτάκια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 30 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
• Σερβίρουμε.

Μανιταροπιτάκια με φύλλο κουρού
Κάνε share τη συνταγή!