ΑΝΑΜΟΝΗΣ 30 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 30 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 20 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Για τα μανιταροπιτάκια
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180ο C.
• Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 10 λεπτά.
• Προσθέτουμε τα φύλλα από το θυμάρι ψιλοκομμένα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 5 λεπτά.
• Αφαιρούμε το μείγμα από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
• Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, για 30 λεπτά.
• Προσθέτουμε στο μείγμα τα αυγά, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
• Απλώνουμε σε έναν πάγκο κοπής το φύλλο κουρού και κόβουμε με το μαχαίρι 4 λωρίδες κάθετα και 3 οριζόντια με τη μεγάλη πλευρά σε εμάς, ώστε να δημιουργήσουμε 12 μικρά τετραγωνάκια.
• Μοιράζουμε τη γέμιση με ένα κουτάλι του γλυκού στα τετράγωνα φύλλα, στη μέση.
• Διπλώνουμε τις 2 διαγώνιες άκρες, ώστε να δημιουργήσουμε τριγωνάκια.
• Απλώνουμε σε μια λαμαρίνα φούρνου 43x30εκ. ένα αντικολλητικό χαρτί.
• Μοιράζουμε τα τρίγωνα μανιταροπιτάκια στη λαμαρίνα σε ίσες αποστάσεις.
• Ανακατεύουμε το αυγό για το άλειμμα μαζί με το γάλα σε ένα μπολ με σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Απλώνουμε με ένα πινέλο το μείγμα με το γάλα επάνω από τα μανιταροπιτάκια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 30 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
• Σερβίρουμε.
Ingredients
Directions
Για τα μανιταροπιτάκια
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180ο C.
• Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 10 λεπτά.
• Προσθέτουμε τα φύλλα από το θυμάρι ψιλοκομμένα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 5 λεπτά.
• Αφαιρούμε το μείγμα από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
• Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, για 30 λεπτά.
• Προσθέτουμε στο μείγμα τα αυγά, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
• Απλώνουμε σε έναν πάγκο κοπής το φύλλο κουρού και κόβουμε με το μαχαίρι 4 λωρίδες κάθετα και 3 οριζόντια με τη μεγάλη πλευρά σε εμάς, ώστε να δημιουργήσουμε 12 μικρά τετραγωνάκια.
• Μοιράζουμε τη γέμιση με ένα κουτάλι του γλυκού στα τετράγωνα φύλλα, στη μέση.
• Διπλώνουμε τις 2 διαγώνιες άκρες, ώστε να δημιουργήσουμε τριγωνάκια.
• Απλώνουμε σε μια λαμαρίνα φούρνου 43x30εκ. ένα αντικολλητικό χαρτί.
• Μοιράζουμε τα τρίγωνα μανιταροπιτάκια στη λαμαρίνα σε ίσες αποστάσεις.
• Ανακατεύουμε το αυγό για το άλειμμα μαζί με το γάλα σε ένα μπολ με σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Απλώνουμε με ένα πινέλο το μείγμα με το γάλα επάνω από τα μανιταροπιτάκια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 30 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
• Σερβίρουμε.