ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
120 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
45 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
25 λεπτά
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα8 Μερίδες
Για το παντεσπάνι
 6 Αυγά μεγάλα
 200 γρ . Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 2 1/2 κ.γ. Κακάο σε σκόνη
 200 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 1/2 κ.γ. Αλάτι
 Βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα της φόρμας
Για το σιρόπι
 220 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 300 γρ. Νερό
 1/2 Πορτοκάλι (φλούδες)
Για τη γέμιση
 2 Συσκευασίες κρύο Crème
 250 γρ. Κουβερτούρα 65% κακάο, ΓΙΩΤΗΣ
 5 κ.σ. Ζάχαρη άχνη
Για την επικάλυψη και το σερβίρισμα
 200 γρ. Κουβερτούρα 65% κακάο, ΓΙΩΤΗΣ
 200 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
 80 γρ. Αμύγδαλα αποφλοιωμένα
 8 Φρέσκα σμέουρα
1

Για το παντεσπάνι
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180°C.
• Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
• Μέσα στον κάδο του μίξερ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα, για 2 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
• Στη βάση μιας στρογγυλής αποσπώμενης φόρμας για κέικ 26εκ. , τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με το βούτυρο τα τοιχώματά της.
• Μεταφέρουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 30-35 λεπτά.
• Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 60 λεπτά, να κρυώσει εντελώς.
• Κόβουμε από τα πλάγια, οριζόντια σε 2 ίσες στρογγυλές φέτες, τις τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

Για το σιρόπι
• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη μαζί με το νερό και τις φλούδες πορτοκαλιού.Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά, καθώς ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να δέσει.
• Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει εντελώς.

Για τη γέμιση
• Κόβουμε στο ξύλο κοπής την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, την μεταφέρουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 4,5 λεπτά, στα 850 Watt, να λιώσει.
• Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το κρύο Crème, ανακατεύουμε με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, καθώς προσθέτουμε τμηματικά την άχνη ζάχαρη, μέχρι να διογκωθεί και να αφρατέψει.
• Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε για λίγο σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
• Τοποθετούμε σε στρογγυλό δίσκο σερβιρίσματος το ένα κομμάτι παντεσπάνι με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω, το σιροπιάζουμε ομοιόμορφα με τη μισή ποσότητα από το σιρόπι και απλώνουμε στην επιφάνειά του με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής το μισό από το μείγμα της γέμισης.
• Τοποθετούμε από πάνω κατά τον ίδιο τρόπο την άλλη φέτα από το παντεσπάνι, σιροπιάζουμε ομοιόμορφα με το υπόλοιπο σιρόπι και απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση με την σπάτουλα σε ένα λεπτό στρώμα στην επιφάνεια και τα πλαϊνά τοιχώματα, ώστε να είναι λεία.
• Μεταφέρουμε το δίσκο στο ψυγείο για 60 λεπτά.

Για την επικάλυψη
• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να αχνίζει.
• Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, αφαιρούμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα, τα μεταφέρουμε στο μείγμα με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε για λίγο όλα τα υλικά μαζί.
• Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου επάνω στα τοιχώματα ενός ταψιού 33x40 εκ. και μεταφέρουμε εκεί την τούρτα.
• Ρίχνουμε από επάνω, στο κέντρο το μείγμα με την κουβερτούρα και τα αμύγδαλα και το απλώνουμε με τη σπάτουλα, ώστε να την καλύψουμε εξωτερικά.
• Αφού στάξει η περιττή ποσότητα από το μείγμα με την κουβερτούρα, μεταφέρουμε την τούρτα προσεκτικά, με 2 σπάτουλες σε δίσκο σερβιρίσματος.
• Τοποθετούμε τα σμέουρα το ένα δίπλα στο άλλο σε σχήμα καρδιάς στην επιφάνεια της τούρτας.
• Σερβίρουμε την τούρτα σε κομμάτια.

Ingredients

Για το παντεσπάνι
 6 Αυγά μεγάλα
 200 γρ . Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 2 1/2 κ.γ. Κακάο σε σκόνη
 200 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 1/2 κ.γ. Αλάτι
 Βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα της φόρμας
Για το σιρόπι
 220 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 300 γρ. Νερό
 1/2 Πορτοκάλι (φλούδες)
Για τη γέμιση
 2 Συσκευασίες κρύο Crème
 250 γρ. Κουβερτούρα 65% κακάο, ΓΙΩΤΗΣ
 5 κ.σ. Ζάχαρη άχνη
Για την επικάλυψη και το σερβίρισμα
 200 γρ. Κουβερτούρα 65% κακάο, ΓΙΩΤΗΣ
 200 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
 80 γρ. Αμύγδαλα αποφλοιωμένα
 8 Φρέσκα σμέουρα

Directions

1

Για το παντεσπάνι
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180°C.
• Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
• Μέσα στον κάδο του μίξερ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα, για 2 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
• Στη βάση μιας στρογγυλής αποσπώμενης φόρμας για κέικ 26εκ. , τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με το βούτυρο τα τοιχώματά της.
• Μεταφέρουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 30-35 λεπτά.
• Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 60 λεπτά, να κρυώσει εντελώς.
• Κόβουμε από τα πλάγια, οριζόντια σε 2 ίσες στρογγυλές φέτες, τις τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

Για το σιρόπι
• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη μαζί με το νερό και τις φλούδες πορτοκαλιού.Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά, καθώς ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να δέσει.
• Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει εντελώς.

Για τη γέμιση
• Κόβουμε στο ξύλο κοπής την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, την μεταφέρουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 4,5 λεπτά, στα 850 Watt, να λιώσει.
• Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το κρύο Crème, ανακατεύουμε με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, καθώς προσθέτουμε τμηματικά την άχνη ζάχαρη, μέχρι να διογκωθεί και να αφρατέψει.
• Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε για λίγο σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
• Τοποθετούμε σε στρογγυλό δίσκο σερβιρίσματος το ένα κομμάτι παντεσπάνι με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω, το σιροπιάζουμε ομοιόμορφα με τη μισή ποσότητα από το σιρόπι και απλώνουμε στην επιφάνειά του με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής το μισό από το μείγμα της γέμισης.
• Τοποθετούμε από πάνω κατά τον ίδιο τρόπο την άλλη φέτα από το παντεσπάνι, σιροπιάζουμε ομοιόμορφα με το υπόλοιπο σιρόπι και απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση με την σπάτουλα σε ένα λεπτό στρώμα στην επιφάνεια και τα πλαϊνά τοιχώματα, ώστε να είναι λεία.
• Μεταφέρουμε το δίσκο στο ψυγείο για 60 λεπτά.

Για την επικάλυψη
• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να αχνίζει.
• Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, αφαιρούμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα, τα μεταφέρουμε στο μείγμα με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε για λίγο όλα τα υλικά μαζί.
• Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου επάνω στα τοιχώματα ενός ταψιού 33x40 εκ. και μεταφέρουμε εκεί την τούρτα.
• Ρίχνουμε από επάνω, στο κέντρο το μείγμα με την κουβερτούρα και τα αμύγδαλα και το απλώνουμε με τη σπάτουλα, ώστε να την καλύψουμε εξωτερικά.
• Αφού στάξει η περιττή ποσότητα από το μείγμα με την κουβερτούρα, μεταφέρουμε την τούρτα προσεκτικά, με 2 σπάτουλες σε δίσκο σερβιρίσματος.
• Τοποθετούμε τα σμέουρα το ένα δίπλα στο άλλο σε σχήμα καρδιάς στην επιφάνεια της τούρτας.
• Σερβίρουμε την τούρτα σε κομμάτια.

Τούρτα σοκολάτας
Κάνε share τη συνταγή!