ΑΝΑΜΟΝΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 50 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 15 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 200°C.
• Καθαρίζουμε τις πατάτες από τη φλούδα και τις κόβουμε κυδωνάτες.
• Λιώνουμε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά ή σε ένα μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων.
• Ρίχνουμε στη βάση ενός ταψιού 25x35εκ. , 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο, μεταφέρουμε μέσα τις πατάτες, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 15 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το 1 κλωνάρι από τη φρέσκια ρίγανη και το θυμάρι ψιλοκομμένα, το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο, μαζί με το ξύσμα από το λεμόνι και τα ανακατεύουμε για λίγο.
• Σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί το κοτόπουλο και το αλείφουμε με τη μαρινάδα εξωτερικά.
• Κόβουμε στη μέση και μετά σε χοντρές φέτες το κρεμμύδι, το λεμόνι και τα σκόρδα.
• Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και τα προσθέτουμε μέσα.
• Τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με μια ξύλινη κουτάλα και μεταφέρουμε στο ταψί το κοτόπουλο, ανάμεσα από τις πατάτες, με την πέτσα προς τα επάνω.
• Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με την υπόλοιπη ρίγανη και το θυμάρι ψιλοκομμένα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 35-40 λεπτά.
• Βάζουμε σε ένα άλλο ταψί τις φέτες του ψωμιού και τις ψήνουμε για 5 λεπτά στον φούρνο.
• Μόλις τις βγάλουμε από τον φούρνο, τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε από πάνω τη ρίγανη, λίγο αλάτι και σερβίρουμε το φαγητό μας.
Ingredients
Directions
Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 200°C.
• Καθαρίζουμε τις πατάτες από τη φλούδα και τις κόβουμε κυδωνάτες.
• Λιώνουμε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά ή σε ένα μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων.
• Ρίχνουμε στη βάση ενός ταψιού 25x35εκ. , 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο, μεταφέρουμε μέσα τις πατάτες, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 15 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το 1 κλωνάρι από τη φρέσκια ρίγανη και το θυμάρι ψιλοκομμένα, το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο, μαζί με το ξύσμα από το λεμόνι και τα ανακατεύουμε για λίγο.
• Σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί το κοτόπουλο και το αλείφουμε με τη μαρινάδα εξωτερικά.
• Κόβουμε στη μέση και μετά σε χοντρές φέτες το κρεμμύδι, το λεμόνι και τα σκόρδα.
• Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και τα προσθέτουμε μέσα.
• Τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με μια ξύλινη κουτάλα και μεταφέρουμε στο ταψί το κοτόπουλο, ανάμεσα από τις πατάτες, με την πέτσα προς τα επάνω.
• Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με την υπόλοιπη ρίγανη και το θυμάρι ψιλοκομμένα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 35-40 λεπτά.
• Βάζουμε σε ένα άλλο ταψί τις φέτες του ψωμιού και τις ψήνουμε για 5 λεπτά στον φούρνο.
• Μόλις τις βγάλουμε από τον φούρνο, τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε από πάνω τη ρίγανη, λίγο αλάτι και σερβίρουμε το φαγητό μας.