ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
25 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Κατηγορία, , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
 300 γρ. Τραχανάς γλυκός
 150 γρ. Σύγκλινο
 50 γρ. Ελαιόλαδο
 2 Ξερά κρεμμύδια κόκκινα, μικρά
 1 Σκελίδα σκόρδο
 1 κ.γ. Πελτέ ντομάτας
 400 γρ. Ντομάτα κονκασέ
 1,2 λίτρα Ζωμό λαχανικών
 1 Φύλλο δάφνης
 1/2 κ.γ. Μπούκοβο
 3 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
 4 κ.σ. Πρόβειο γιαούρτι
 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
1

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, ανακατεύουμε και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον τραχανά και το σύγκλινο κομμένο σε λεπτές φέτες, ανακατεύουμε και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και τον τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό, το φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα την επιφάνεια της σούπας, αν χρειάζεται, μισοσκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς και να η χυλώσει η σούπα, για 20-25 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης, προσθέτουμε το μπούκοβο μαζί με τη ρίγανη ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τον τραχανά ζεστό σε βαθύ πιάτο, με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και 1 κ.σ. πρόβειο γιαούρτι από πάνω.

Ingredients

 300 γρ. Τραχανάς γλυκός
 150 γρ. Σύγκλινο
 50 γρ. Ελαιόλαδο
 2 Ξερά κρεμμύδια κόκκινα, μικρά
 1 Σκελίδα σκόρδο
 1 κ.γ. Πελτέ ντομάτας
 400 γρ. Ντομάτα κονκασέ
 1,2 λίτρα Ζωμό λαχανικών
 1 Φύλλο δάφνης
 1/2 κ.γ. Μπούκοβο
 3 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
 4 κ.σ. Πρόβειο γιαούρτι
 4 κ.σ. Ελαιόλαδο

Directions

1

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, ανακατεύουμε και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον τραχανά και το σύγκλινο κομμένο σε λεπτές φέτες, ανακατεύουμε και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και τον τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό, το φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα την επιφάνεια της σούπας, αν χρειάζεται, μισοσκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς και να η χυλώσει η σούπα, για 20-25 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης, προσθέτουμε το μπούκοβο μαζί με τη ρίγανη ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τον τραχανά ζεστό σε βαθύ πιάτο, με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και 1 κ.σ. πρόβειο γιαούρτι από πάνω.

Κοκκινιστός τραχανάς με σύγκλινο και πρόβειο γιαούρτι
Κάνε share τη συνταγή!