ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
20 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
ΚατηγορίαΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
 4 Φιλέτα κοτόπουλο μπούτι με την πέτσα
 4 Κρεμμύδια εσαλότ
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 40 γρ. Λευκό κρασί
 1 κ.σ. Μουστάρδα ντιζόν
 1 Λεμόνι (χυμό)
 150 γρ. Κόκκινα σταφύλια κόκκινο χωρίς κουκούτσι
 150 γρ. Λευκά σταφύλια χωρίς κουκούτσι
 2 Κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο
 3 Κλωνάρια φρέσκο λεμονοθύμαρο
 Αλάτι χοντρό
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 35 γρ. Φιστίκια Αιγίνης
 100 γρ. Κατσικίσιο τυρί Chèvre
 4 Φέτες ψωμί
1

• Αλατίζουμε το κοτόπουλο με χοντρό αλάτι από την πλευρά της πέτσας.
• Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί.
• Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές για 8-10 λεπτά.
• Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα στη μέση και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
• Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
• Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα σταφύλια, τα φρέσκα μυρωδικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύοντας.
• Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15-20 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
• Προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί σπασμένο σε μεγάλα κομμάτια και τα φιστίκια Αιγίνης σπασμένα και ανακατεύουμε.
• Σερβίρουμε με φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί.

Ingredients

 4 Φιλέτα κοτόπουλο μπούτι με την πέτσα
 4 Κρεμμύδια εσαλότ
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 40 γρ. Λευκό κρασί
 1 κ.σ. Μουστάρδα ντιζόν
 1 Λεμόνι (χυμό)
 150 γρ. Κόκκινα σταφύλια κόκκινο χωρίς κουκούτσι
 150 γρ. Λευκά σταφύλια χωρίς κουκούτσι
 2 Κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο
 3 Κλωνάρια φρέσκο λεμονοθύμαρο
 Αλάτι χοντρό
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 35 γρ. Φιστίκια Αιγίνης
 100 γρ. Κατσικίσιο τυρί Chèvre
 4 Φέτες ψωμί

Directions

1

• Αλατίζουμε το κοτόπουλο με χοντρό αλάτι από την πλευρά της πέτσας.
• Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί.
• Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές για 8-10 λεπτά.
• Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα στη μέση και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
• Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
• Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα σταφύλια, τα φρέσκα μυρωδικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύοντας.
• Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15-20 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
• Προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί σπασμένο σε μεγάλα κομμάτια και τα φιστίκια Αιγίνης σπασμένα και ανακατεύουμε.
• Σερβίρουμε με φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί.

Κοτόπουλο με σταφύλια
Κάνε share τη συνταγή!