ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
10 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
5 λεπτά
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
Υλικά για τη στραπατσάδα
 80 γρ. Ελαιόλαδο
 1 Ξερό κρεμμύδι
 1 κ.γ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 1 κ.γ. Πελτέ ντομάτας
 80 γρ. Νιφάδες βρώμης
 400 γρ. Ντομάτα κονκασέ
 400 γρ. Ζεστό νερό
 4 Αυγά
 80 γρ. Φέτα
 6 Ντοματίνια
 2 Κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1

Εκτέλεση
• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
• Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
• Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να καραμελώσει.
• Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
• Ρίχνουμε τις νιφάδες βρώμης, το νερό, τη ντομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε καλά.
• Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να χυλώσει, χωρίς όμως να απορροφηθούν εντελώς τα υγρά.
• Προσθέτουμε τα 4 αυγά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μία κουτάλα, για να σπάσουν και να ψηθούν, για περίπου 2 λεπτά.
• Σπάμε μέσα τη μισή φέτα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.
• Σερβίρουμε με τα ντοματίνια κομμένα από πάνω, έξτρα φέτα, ελαιόλαδο και θυμάρι.

Ingredients

Υλικά για τη στραπατσάδα
 80 γρ. Ελαιόλαδο
 1 Ξερό κρεμμύδι
 1 κ.γ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 1 κ.γ. Πελτέ ντομάτας
 80 γρ. Νιφάδες βρώμης
 400 γρ. Ντομάτα κονκασέ
 400 γρ. Ζεστό νερό
 4 Αυγά
 80 γρ. Φέτα
 6 Ντοματίνια
 2 Κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

1

Εκτέλεση
• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
• Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
• Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να καραμελώσει.
• Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
• Ρίχνουμε τις νιφάδες βρώμης, το νερό, τη ντομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε καλά.
• Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να χυλώσει, χωρίς όμως να απορροφηθούν εντελώς τα υγρά.
• Προσθέτουμε τα 4 αυγά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μία κουτάλα, για να σπάσουν και να ψηθούν, για περίπου 2 λεπτά.
• Σπάμε μέσα τη μισή φέτα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.
• Σερβίρουμε με τα ντοματίνια κομμένα από πάνω, έξτρα φέτα, ελαιόλαδο και θυμάρι.

Στραπατσάδα με νιφάδες βρώμης και φέτα
Κάνε share τη συνταγή!