ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Κατηγορία, , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
Υλικά για το ντάκο
 2 Κριθαροκουλούρες
 4 Ντομάτες ώριμες
 100 γρ. Ελαιόλαδο
 2 κ.γ. Ξίδι
 1 κ.γ. Ζάχαρη
 2 Κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
 1 κ.γ. Ρίγανη ξερή
 80 γρ. Φέτα σπασμένη σε κομμάτια
 5-6 Φύλλα καπαρόφυλλα ή κάπαρη
 1 κ.σ. Ελιές ροδέλα
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1

Για το ντάκο
• Σε ένα μπολ τρίβουμε τις 2 ντομάτες, στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
• Προσθέτουμε στην τριμμένη ντομάτα το μισό ελαιόλαδο, το ξίδι, τη ζάχαρη, τα φύλλα από το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
• Τοποθετούμε σε μία πιατέλα τις κριθαροκουλούρες, προσθέτουμε στην κάθε μία από 2-3 κ.σ. από το μείγμα της ντομάτας μας και αφήνουμε να τραβήξουν όλη αυτή την υπέροχη, μεσογειακή γεύση και να μαλακώσουν ελαφρώς.
• Κόβουμε τις υπόλοιπες 2 ντομάτες σε μικρούς κύβους και τις μοιράζουμε πάνω από τις κριθαροκουλούρες.
• Τοποθετούμε ισόποσα από πάνω τη φέτα, τις ελιές και τα καπαρόφυλλα.
• Πασπαλίζουμε την ξερή ρίγανη, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και απολαμβάνουμε αυτή την αγαπημένη ελληνική σαλάτα.

Ingredients

Υλικά για το ντάκο
 2 Κριθαροκουλούρες
 4 Ντομάτες ώριμες
 100 γρ. Ελαιόλαδο
 2 κ.γ. Ξίδι
 1 κ.γ. Ζάχαρη
 2 Κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
 1 κ.γ. Ρίγανη ξερή
 80 γρ. Φέτα σπασμένη σε κομμάτια
 5-6 Φύλλα καπαρόφυλλα ή κάπαρη
 1 κ.σ. Ελιές ροδέλα
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

1

Για το ντάκο
• Σε ένα μπολ τρίβουμε τις 2 ντομάτες, στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
• Προσθέτουμε στην τριμμένη ντομάτα το μισό ελαιόλαδο, το ξίδι, τη ζάχαρη, τα φύλλα από το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
• Τοποθετούμε σε μία πιατέλα τις κριθαροκουλούρες, προσθέτουμε στην κάθε μία από 2-3 κ.σ. από το μείγμα της ντομάτας μας και αφήνουμε να τραβήξουν όλη αυτή την υπέροχη, μεσογειακή γεύση και να μαλακώσουν ελαφρώς.
• Κόβουμε τις υπόλοιπες 2 ντομάτες σε μικρούς κύβους και τις μοιράζουμε πάνω από τις κριθαροκουλούρες.
• Τοποθετούμε ισόποσα από πάνω τη φέτα, τις ελιές και τα καπαρόφυλλα.
• Πασπαλίζουμε την ξερή ρίγανη, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και απολαμβάνουμε αυτή την αγαπημένη ελληνική σαλάτα.

Σαλάτα ντάκος (Κρητικό) με φέτα και μυρωδικά
Κάνε share τη συνταγή!