ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
10 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
5 λεπτά
Κατηγορία, , , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
Υλικά για τη ζαμπονοτυρόπιτα
 4 Τορτίγιες
 150 γρ. Ζαμπόν
 150 γρ. Τριμμένη μοτσαρέλα
 2 Αυγά
 200 γρ. Γάλα πλήρες
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1

Εκτέλεση για τη ζαμπονοτυρόπιτα
• Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
• Παίρνουμε τις τορτίγιες μπροστά μας, τις κάνουμε ένα ρολό και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες σε σχήμα και πάχος ταλιατέλας και τις προσθέτουμε στο μπολ με το μείγμα του αυγού.
• Προσθέτουμε το ζαμπόν κομμένο σε κύβους, τη τριμμένη μοτσαρέλα, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ομογενοποιούμε καλά, ώστε να τραβήξει όλα τα υγρά μας το μείγμα.
• Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα και απλώνουμε καλά.
• Ψήνουμε για 4-5’ από τη κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να λιώσει το τυρί.
• Κόβουμε σε κομμάτια και την απολαμβάνουμε ζεστή-ζεστή!

Ingredients

Υλικά για τη ζαμπονοτυρόπιτα
 4 Τορτίγιες
 150 γρ. Ζαμπόν
 150 γρ. Τριμμένη μοτσαρέλα
 2 Αυγά
 200 γρ. Γάλα πλήρες
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

1

Εκτέλεση για τη ζαμπονοτυρόπιτα
• Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
• Παίρνουμε τις τορτίγιες μπροστά μας, τις κάνουμε ένα ρολό και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες σε σχήμα και πάχος ταλιατέλας και τις προσθέτουμε στο μπολ με το μείγμα του αυγού.
• Προσθέτουμε το ζαμπόν κομμένο σε κύβους, τη τριμμένη μοτσαρέλα, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ομογενοποιούμε καλά, ώστε να τραβήξει όλα τα υγρά μας το μείγμα.
• Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα και απλώνουμε καλά.
• Ψήνουμε για 4-5’ από τη κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να λιώσει το τυρί.
• Κόβουμε σε κομμάτια και την απολαμβάνουμε ζεστή-ζεστή!

Πανεύκολη ζαμπονοτυρόπιτα με 5 υλικά
Κάνε share τη συνταγή!