ΑΝΑΜΟΝΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 10 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 5 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Εκτέλεση για τη ζαμπονοτυρόπιτα
• Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
• Παίρνουμε τις τορτίγιες μπροστά μας, τις κάνουμε ένα ρολό και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες σε σχήμα και πάχος ταλιατέλας και τις προσθέτουμε στο μπολ με το μείγμα του αυγού.
• Προσθέτουμε το ζαμπόν κομμένο σε κύβους, τη τριμμένη μοτσαρέλα, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ομογενοποιούμε καλά, ώστε να τραβήξει όλα τα υγρά μας το μείγμα.
• Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα και απλώνουμε καλά.
• Ψήνουμε για 4-5’ από τη κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να λιώσει το τυρί.
• Κόβουμε σε κομμάτια και την απολαμβάνουμε ζεστή-ζεστή!
Ingredients
Directions
Εκτέλεση για τη ζαμπονοτυρόπιτα
• Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
• Παίρνουμε τις τορτίγιες μπροστά μας, τις κάνουμε ένα ρολό και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες σε σχήμα και πάχος ταλιατέλας και τις προσθέτουμε στο μπολ με το μείγμα του αυγού.
• Προσθέτουμε το ζαμπόν κομμένο σε κύβους, τη τριμμένη μοτσαρέλα, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ομογενοποιούμε καλά, ώστε να τραβήξει όλα τα υγρά μας το μείγμα.
• Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα και απλώνουμε καλά.
• Ψήνουμε για 4-5’ από τη κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να λιώσει το τυρί.
• Κόβουμε σε κομμάτια και την απολαμβάνουμε ζεστή-ζεστή!