ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
30 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα5 Μερίδες
Για τα pancakes
 350 γρ. ΦΑΡΙΝΑ κόκκινη ΓΙΩΤΗΣ
 30 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 1/2 κ.γ. Σόδα
 2 Αυγά μεγάλα
 350 γρ. Γάλα 3,5 % λιπαρά φρέσκο, πλήρες
 60 γρ. Ηλιέλαιο
 60 γρ. Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για pancakes μπουγάτσα
 500 γρ. Γάλα 3,5 % λιπαρά φρέσκο, πλήρες
 100 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 20 γρ. Σιμιγδάλι
 15 γρ. Κορν φλάουρ
 2 Αυγά μέτρια
 1/2 Λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
 15 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
 30 γρ. Βούτυρο
 1 κ.σ. Ζάχαρη άχνη
 1 κ.γ. Κανέλα σε σκόνη
Για pancakes cheesecake
 200 γρ. Τυρί κρέμα
 40 γρ. Ζάχαρη άχνη
 1/2 Λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
 100 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά,παγωμένη
 4 κ.σ. Μαρμελάδα φράουλας
 6 Σμέουρα
 5-6 φύλλα Φρέσκου δυόσμου
Για pancakes καρμπονάρα
 50 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
 50 γρ. Βούτυρο
 500 γρ. Γάλα 3,5 % λιπαρά φρέσκο, πλήρες
 80 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
 1 Αυγό μέτριο
 8 φέτες Μπέικον
 1 Αυγό
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1

Εκτέλεση για pancakes
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να ομογενοποιηθούν.
• Προσθέτουμε το αλεύρι με τη σόδα στο μπολ σταδιακά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και γίνει ένας ωραίος χυλός.
• Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
• Ρίχνουμε στο τηγάνι 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας από τον χυλό, για κάθε pancake.
• Γυρίζουμε το pancake όταν δούμε ότι κάνει φουσκάλες στο πάνω μέρος και ψήνουμε για ακόμα 2 λεπτά.
• Αφαιρούμε από το τηγάνι το pancake και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τον υπόλοιπο χυλό.
• Από το μείγμα βγαίνουν στο σύνολο 15 pancakes.
Για την κρέμα μπουγάτσα
• Προσθέτουμε σε κρύα κατσαρόλα όλα τα υλικά για την κρέμα, εκτός από το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας και το βούτυρο.
• Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός, κάνοντας κυκλικές κινήσεις και ξύνοντας τη βάση της κατσαρόλας, ώστε να μην μας “πιάσει”, να μην σβολιάσει και να πήξει, μέχρι να φτάσει στους 79°C-80°C.
• Κόβουμε σε κύβους το βούτυρο, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, το προσθέτουμε μέσα και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
• Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.
• Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
• Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και χτυπάμε για 3 λεπτά με ένα σύρμα χειρός, μέχρι η κρέμα να αποκτήσει μια βελούδινη υφή.
• Βάζουμε εναλλάξ pancake, κρέμα, ζάχαρη άχνη και σκόνη κανέλας μέχρι να έχουμε 3 στρώσεις.
Για την κρέμα cheesecake
• Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα , την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα, για 1 λεπτό.
• Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για να αφρατέψουν, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, για 1-2 λεπτά.
• Αποθηκεύουμε την κρέμα σε ένα μπολ με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνειά της και είναι έτοιμη για χρήση.
• Βάζουμε εναλλάξ pancake, κρέμα και μαρμελάδα φράουλα, μέχρι να έχουμε 3 στρώσεις.
• Γαρνίρουμε με σμέουρα και φύλλα δυόσμου από πάνω.

Εκτέλεση για καρμπονάρα
• Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1 λεπτό, μέχρι να ψηθεί το αλεύρι.
• Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα για να μην σβολιάσει το μείγμα μας.
• Όταν πάρει μία βράση, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγό, την παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
• Κρατάμε στην άκρη, βάζοντας μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνειά της.
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, προσθέτουμε τις φέτες του μπέικον και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει τραγανό και από τις δύο πλευρές.
• Στο ίδιο τηγάνι με το μπέικον τηγανίζουμε και το αυγό μάτι για 2-3 λεπτά.
• Βάζουμε εναλλάξ pancake, μπεσαμέλ, 2 φέτες τραγανό μπέικον, μέχρι να έχουμε 3 στρώσεις.
• Τελειώνουμε με το αυγό μάτι από πάνω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για το σερβίρισμα
• Για κάθε μερίδα pancakes χρησιμοποιούμε 3 τεμάχια και εναλλάξ τοποθετούμε τη γέμιση που θέλουμε, δημιουργώντας τρεις στρώσεις.

Ingredients

Για τα pancakes
 350 γρ. ΦΑΡΙΝΑ κόκκινη ΓΙΩΤΗΣ
 30 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 1/2 κ.γ. Σόδα
 2 Αυγά μεγάλα
 350 γρ. Γάλα 3,5 % λιπαρά φρέσκο, πλήρες
 60 γρ. Ηλιέλαιο
 60 γρ. Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για pancakes μπουγάτσα
 500 γρ. Γάλα 3,5 % λιπαρά φρέσκο, πλήρες
 100 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 20 γρ. Σιμιγδάλι
 15 γρ. Κορν φλάουρ
 2 Αυγά μέτρια
 1/2 Λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
 15 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
 30 γρ. Βούτυρο
 1 κ.σ. Ζάχαρη άχνη
 1 κ.γ. Κανέλα σε σκόνη
Για pancakes cheesecake
 200 γρ. Τυρί κρέμα
 40 γρ. Ζάχαρη άχνη
 1/2 Λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
 100 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά,παγωμένη
 4 κ.σ. Μαρμελάδα φράουλας
 6 Σμέουρα
 5-6 φύλλα Φρέσκου δυόσμου
Για pancakes καρμπονάρα
 50 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
 50 γρ. Βούτυρο
 500 γρ. Γάλα 3,5 % λιπαρά φρέσκο, πλήρες
 80 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
 1 Αυγό μέτριο
 8 φέτες Μπέικον
 1 Αυγό
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

1

Εκτέλεση για pancakes
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να ομογενοποιηθούν.
• Προσθέτουμε το αλεύρι με τη σόδα στο μπολ σταδιακά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και γίνει ένας ωραίος χυλός.
• Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
• Ρίχνουμε στο τηγάνι 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας από τον χυλό, για κάθε pancake.
• Γυρίζουμε το pancake όταν δούμε ότι κάνει φουσκάλες στο πάνω μέρος και ψήνουμε για ακόμα 2 λεπτά.
• Αφαιρούμε από το τηγάνι το pancake και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τον υπόλοιπο χυλό.
• Από το μείγμα βγαίνουν στο σύνολο 15 pancakes.
Για την κρέμα μπουγάτσα
• Προσθέτουμε σε κρύα κατσαρόλα όλα τα υλικά για την κρέμα, εκτός από το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας και το βούτυρο.
• Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός, κάνοντας κυκλικές κινήσεις και ξύνοντας τη βάση της κατσαρόλας, ώστε να μην μας “πιάσει”, να μην σβολιάσει και να πήξει, μέχρι να φτάσει στους 79°C-80°C.
• Κόβουμε σε κύβους το βούτυρο, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, το προσθέτουμε μέσα και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
• Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.
• Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
• Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και χτυπάμε για 3 λεπτά με ένα σύρμα χειρός, μέχρι η κρέμα να αποκτήσει μια βελούδινη υφή.
• Βάζουμε εναλλάξ pancake, κρέμα, ζάχαρη άχνη και σκόνη κανέλας μέχρι να έχουμε 3 στρώσεις.
Για την κρέμα cheesecake
• Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα , την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα, για 1 λεπτό.
• Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για να αφρατέψουν, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, για 1-2 λεπτά.
• Αποθηκεύουμε την κρέμα σε ένα μπολ με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνειά της και είναι έτοιμη για χρήση.
• Βάζουμε εναλλάξ pancake, κρέμα και μαρμελάδα φράουλα, μέχρι να έχουμε 3 στρώσεις.
• Γαρνίρουμε με σμέουρα και φύλλα δυόσμου από πάνω.

Εκτέλεση για καρμπονάρα
• Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1 λεπτό, μέχρι να ψηθεί το αλεύρι.
• Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα για να μην σβολιάσει το μείγμα μας.
• Όταν πάρει μία βράση, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγό, την παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
• Κρατάμε στην άκρη, βάζοντας μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνειά της.
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, προσθέτουμε τις φέτες του μπέικον και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει τραγανό και από τις δύο πλευρές.
• Στο ίδιο τηγάνι με το μπέικον τηγανίζουμε και το αυγό μάτι για 2-3 λεπτά.
• Βάζουμε εναλλάξ pancake, μπεσαμέλ, 2 φέτες τραγανό μπέικον, μέχρι να έχουμε 3 στρώσεις.
• Τελειώνουμε με το αυγό μάτι από πάνω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για το σερβίρισμα
• Για κάθε μερίδα pancakes χρησιμοποιούμε 3 τεμάχια και εναλλάξ τοποθετούμε τη γέμιση που θέλουμε, δημιουργώντας τρεις στρώσεις.

Pancakes 3 προτάσεις για πρωινό
Κάνε share τη συνταγή!