ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
5 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
5 λεπτά
Κατηγορία, , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα2 Μερίδες
Υλικά για τον σολομό
 2 Φιλέτα σολομού PESCANOVA
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για την παντζαροσαλάτα
 400 γρ. Παντζάρια βρασμένα
 100 γρ. Ανθότυρο
 50 γρ. Σπασμένα καρύδια
 6-8 Σμέουρα
 1 Πορτοκάλι φιλέτα
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 3-4 Φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
Υλικά για το ντρεσινγκ
 100 γρ. Ελαιόλαδο
 50 γρ. Φιστίκια Αιγίνης
 4 Φύλλα φρέσκου δυόσμου
 1 κ.σ. Μέλι
 1 κ.σ. Ξίδι
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1

Για το ντρεσινγκ
• Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μία ωραία υφή, για περίπου 1 λεπτό.

Για τον σολομό
• Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά.
• Στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και στις δύο πλευρές.
• Τα τοποθετούμε στο τηγάνι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, για να μείνει ζουμερός ο σολομός.
• Μόλις είναι έτοιμος, μεταφέρουμε τον σολομό σε ένα πιάτο.

Για το σερβίρισμα
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα παντζάρια κομμένα σε κυδωνάτες φέτες, το ανθότυρο σπασμένο σε κομμάτια, τα σμέουρα, τα καρύδια, τα φιλέτα πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι , 2-3 κ.σ. από το ντρεσινγκ και ανακατεύουμε πολύ καλά τη σαλάτα.
• Σερβίρουμε την αρωματική παντζαροσαλάτα σε μεγάλη πιατέλα, τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα σολομού και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου.

Ingredients

Υλικά για τον σολομό
 2 Φιλέτα σολομού PESCANOVA
 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για την παντζαροσαλάτα
 400 γρ. Παντζάρια βρασμένα
 100 γρ. Ανθότυρο
 50 γρ. Σπασμένα καρύδια
 6-8 Σμέουρα
 1 Πορτοκάλι φιλέτα
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 3-4 Φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
Υλικά για το ντρεσινγκ
 100 γρ. Ελαιόλαδο
 50 γρ. Φιστίκια Αιγίνης
 4 Φύλλα φρέσκου δυόσμου
 1 κ.σ. Μέλι
 1 κ.σ. Ξίδι
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

1

Για το ντρεσινγκ
• Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μία ωραία υφή, για περίπου 1 λεπτό.

Για τον σολομό
• Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά.
• Στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και στις δύο πλευρές.
• Τα τοποθετούμε στο τηγάνι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, για να μείνει ζουμερός ο σολομός.
• Μόλις είναι έτοιμος, μεταφέρουμε τον σολομό σε ένα πιάτο.

Για το σερβίρισμα
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα παντζάρια κομμένα σε κυδωνάτες φέτες, το ανθότυρο σπασμένο σε κομμάτια, τα σμέουρα, τα καρύδια, τα φιλέτα πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι , 2-3 κ.σ. από το ντρεσινγκ και ανακατεύουμε πολύ καλά τη σαλάτα.
• Σερβίρουμε την αρωματική παντζαροσαλάτα σε μεγάλη πιατέλα, τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα σολομού και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου.

Λαχταριστό φιλέτο σολομού με παντζαροσαλάτα
Κάνε share τη συνταγή!