ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
180 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
5 λεπτά
ΚατηγορίαΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα8 Μερίδες
Υλικά για το γλυκό ψυγείου
 500 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
 2 Συσκευασίες ζαχαρούχο γάλα
 4 Λεμόνια (150 γρ. χυμός και ξύσμα)
 200 γρ. Νιφάδες βρόμης
 6 Φράουλες
1

Εκτέλεση
• Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια.
• Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τις δύο συσκευασίες ζαχαρούχο γάλα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός για 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα.
• Προσθέτουμε τις νιφάδες βρόμης και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Σε ένα ταψί 25x35 εκ., στρώνουμε λαδόκολλα, αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
• Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε, προαιρετικά, με ψιλοκομμένες φράουλες και φύλλα δυόσμου.

Ingredients

Υλικά για το γλυκό ψυγείου
 500 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
 2 Συσκευασίες ζαχαρούχο γάλα
 4 Λεμόνια (150 γρ. χυμός και ξύσμα)
 200 γρ. Νιφάδες βρόμης
 6 Φράουλες

Directions

1

Εκτέλεση
• Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια.
• Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τις δύο συσκευασίες ζαχαρούχο γάλα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός για 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα.
• Προσθέτουμε τις νιφάδες βρόμης και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Σε ένα ταψί 25x35 εκ., στρώνουμε λαδόκολλα, αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
• Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε, προαιρετικά, με ψιλοκομμένες φράουλες και φύλλα δυόσμου.

Γλυκό ψυγείου με λεμόνι, νιφάδες βρόμης και 5 μόνο υλικά
Κάνε share τη συνταγή!