ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
-
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
45 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
Κατηγορία, ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα4 Μερίδες
Υλικά για τα κεφτεδάκια
 500 γρ. Κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο-χοιρινό)
 1 Μικρό κρεμμύδι τριμμένο
 1 Αυγό
 2 κ.σ. Φρυγανιά τριμμένη
 1/4 Μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
 5-6 Φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 40 γρ. Ελαιόλαδο
Υλικά για τα φασολάκια
 800 γρ. Στρογγυλά φασολάκια ΑΙΝΟΣ
 1 Ξερό κρεμμύδι (μεγάλο)
 2 Σκελίδες σκόρδο
 400 γρ. Ντομάτα κονκασέ
 1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
 80 γρ. Ελαιόλαδο
 250 γρ. Ζεστό νερό
 1 κ.γ. Ζάχαρη
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 1/4 Μάτσο μαϊντανό
 100 γρ. Φέτα
1

Για τα κεφτεδάκια
• Σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
• Πλάθουμε 10-12 κεφτεδάκια.
• Αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Για τα φασολάκια
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, στον αέρα.
• Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
• Βράζουμε 5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
• Σε ένα ορθογώνιο ταψί 23x35 εκ. , απλώνουμε ομοιόμορφα τα φασολάκια.
• Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσαμε.
• Προσθέτουμε ανάμεσά τους τα κεφτεδάκια.
• Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ζεστό νερό.
• Ανακινούμε ελαφρά το ταψί, ώστε να πάει παντού η σάλτσα.
• Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και να ροδίσουν τα κεφτεδάκια.
• Αν δούμε πως δεν υπάρχει αρκετή υγρασία στο ταψί, προσθέτουμε λίγο νερό στη μέση του ψησίματος.
• Πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό.
• Σερβίρουμε με μπόλικη φέτα και φρέσκο ψωμάκι.

Ingredients

Υλικά για τα κεφτεδάκια
 500 γρ. Κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο-χοιρινό)
 1 Μικρό κρεμμύδι τριμμένο
 1 Αυγό
 2 κ.σ. Φρυγανιά τριμμένη
 1/4 Μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
 5-6 Φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 40 γρ. Ελαιόλαδο
Υλικά για τα φασολάκια
 800 γρ. Στρογγυλά φασολάκια ΑΙΝΟΣ
 1 Ξερό κρεμμύδι (μεγάλο)
 2 Σκελίδες σκόρδο
 400 γρ. Ντομάτα κονκασέ
 1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
 80 γρ. Ελαιόλαδο
 250 γρ. Ζεστό νερό
 1 κ.γ. Ζάχαρη
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 1/4 Μάτσο μαϊντανό
 100 γρ. Φέτα

Directions

1

Για τα κεφτεδάκια
• Σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
• Πλάθουμε 10-12 κεφτεδάκια.
• Αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Για τα φασολάκια
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, στον αέρα.
• Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
• Βράζουμε 5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
• Σε ένα ορθογώνιο ταψί 23x35 εκ. , απλώνουμε ομοιόμορφα τα φασολάκια.
• Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσαμε.
• Προσθέτουμε ανάμεσά τους τα κεφτεδάκια.
• Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ζεστό νερό.
• Ανακινούμε ελαφρά το ταψί, ώστε να πάει παντού η σάλτσα.
• Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και να ροδίσουν τα κεφτεδάκια.
• Αν δούμε πως δεν υπάρχει αρκετή υγρασία στο ταψί, προσθέτουμε λίγο νερό στη μέση του ψησίματος.
• Πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό.
• Σερβίρουμε με μπόλικη φέτα και φρέσκο ψωμάκι.

Στρογγυλά φασολάκια φουρνιστά με αρωματικά κεφτεδάκια
Κάνε share τη συνταγή!