ΑΝΑΜΟΝΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 75 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 5 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ
Για το χταπόδι με το κοφτό μακαρονάκι
• Στον κάδο του Airfryer τοποθετούμε το χταπόδι, το κρεμμύδι, το καρότο και ψήνουμε στους 180°C, για 15 λεπτά.
• Βγάζουμε τον κάδο του Airfryer και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το νερό, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ψήνουμε στους 170°C, για 30 λεπτά.
• Όταν περάσει το μισάωρο προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο, για ακόμη 30 λεπτά. (Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι, ανά 10 λεπτά, για να γίνει ωραίο το ζυμαρικό).
• Βγάζουμε από το Airfryer το φαγητό και προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
• Σερβίρουμε ζεστό.
Ingredients
Directions
Για το χταπόδι με το κοφτό μακαρονάκι
• Στον κάδο του Airfryer τοποθετούμε το χταπόδι, το κρεμμύδι, το καρότο και ψήνουμε στους 180°C, για 15 λεπτά.
• Βγάζουμε τον κάδο του Airfryer και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το νερό, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ψήνουμε στους 170°C, για 30 λεπτά.
• Όταν περάσει το μισάωρο προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο, για ακόμη 30 λεπτά. (Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι, ανά 10 λεπτά, για να γίνει ωραίο το ζυμαρικό).
• Βγάζουμε από το Airfryer το φαγητό και προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
• Σερβίρουμε ζεστό.