ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ
60 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
20 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15 λεπτά
Κατηγορία, , ΔυσκολίαΑρχάριος/α
Ποσότητα6 Μερίδες
Υλικά για τα σουβλάκια
 800 γρ. Χοιρινές μπριζόλες λαιμού
 100 γρ. Ελαιόλαδο
 60 γρ. Μουστάρδα
 3 Σκελίδες σκόρδο
 2 κ.σ. Πάπρικα καπνιστή
 5 Κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
 5 Κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
 15 Καλαμάκια ξύλινα
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για τη σαλάτα
 3 Κολοκύθια
 2 Κρεμμύδια φρέσκα
 1/3 Μάτσο φρέσκο άνηθο
 5-6 Φύλλα φρέσκο δυόσμο
 1 Λεμόνι (χυμό)
 60 γρ. Ελαιόλαδο
 2 κ.σ. Γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
1

Για τα σουβλάκια
• Φοράμε γάντια και κόβουμε τις μπριζόλες σε πάγκο κοπής, σε κύβους μεγέθους 4 εκ.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την πάπρικα, τα φύλλα από το θυμάρι και τη ρίγανη ψιλοκομμένα και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Βάζουμε το κρέας στο μπολ με τη μαρινάδα, ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνειά της.
• Αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για 1-3 ώρες, να απορροφήσει το κρέας τη μαρινάδα.
• Φοράμε γάντια, περνάμε 4-5 κομμάτια κρέατος σε κάθε καλαμάκι και τα ακουμπάμε σε ένα ρηχό πιάτο.
• Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Ψήνουμε τα καλαμάκια για 3 λεπτά από κάθε πλευρά και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Για τη σαλάτα
• Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα κολοκυθάκια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες, τα φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι, τον άνηθο και τα φύλλα του δυόσμου ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
• Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε τη σαλάτα με τα σουβλάκια στο πλάι.

Ingredients

Υλικά για τα σουβλάκια
 800 γρ. Χοιρινές μπριζόλες λαιμού
 100 γρ. Ελαιόλαδο
 60 γρ. Μουστάρδα
 3 Σκελίδες σκόρδο
 2 κ.σ. Πάπρικα καπνιστή
 5 Κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
 5 Κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
 15 Καλαμάκια ξύλινα
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για τη σαλάτα
 3 Κολοκύθια
 2 Κρεμμύδια φρέσκα
 1/3 Μάτσο φρέσκο άνηθο
 5-6 Φύλλα φρέσκο δυόσμο
 1 Λεμόνι (χυμό)
 60 γρ. Ελαιόλαδο
 2 κ.σ. Γιαούρτι στραγγιστό πλήρες

Directions

1

Για τα σουβλάκια
• Φοράμε γάντια και κόβουμε τις μπριζόλες σε πάγκο κοπής, σε κύβους μεγέθους 4 εκ.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την πάπρικα, τα φύλλα από το θυμάρι και τη ρίγανη ψιλοκομμένα και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Βάζουμε το κρέας στο μπολ με τη μαρινάδα, ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνειά της.
• Αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για 1-3 ώρες, να απορροφήσει το κρέας τη μαρινάδα.
• Φοράμε γάντια, περνάμε 4-5 κομμάτια κρέατος σε κάθε καλαμάκι και τα ακουμπάμε σε ένα ρηχό πιάτο.
• Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Ψήνουμε τα καλαμάκια για 3 λεπτά από κάθε πλευρά και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Για τη σαλάτα
• Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα κολοκυθάκια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες, τα φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι, τον άνηθο και τα φύλλα του δυόσμου ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
• Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε τη σαλάτα με τα σουβλάκια στο πλάι.

Χοιρινά σουβλάκια με σαλάτα από κολοκυθάκια και σως γιαουρτιού
Κάνε share τη συνταγή!